torsdag 30 oktober 2008

***Några till...***

Visst önskar vi oss en vit jul!!! Och hoppas! Under tiden så fortsätter jag med mina julkort ;o)

De här fina papperna har Pia i sin butik, bilden ger inte dom rättvisa direkt utan ett besök i affären för att kunna titta o känna är nog bättre. Tyvärr vet jag inte namnet på papperna, får kolla upp det och återkomma. God Jul-stämpeln är från Inkido, alla andra dekorationer är Quickutz, glitterlim, blommor, spets o band.

Grumpy old Santa här är från Ikido och väldigt charmig! Enkel att färglägga - här med Promarker. Blandade papper, det med polkagriskäpparna finns på JP i år.

Nu ska jag ge mig iväg till JP för en härlig scrapkväll i trevliga människors sällskap!

Hörs!
Christina

Blir det en vit jul?

Önskar vi oss inte varje år en vit jul? Jag gör i alla fall och i år är inget undantag från detta. Det känns som det var vanligare förr i tiden. Oj, nu låter det som om jag är jättegammal. Det kanske jag är också. Här hittade jag några gamla foton från min barndom och den julen var vit.
Papper: Falala - Making memories
Dekoration: snowflake och fasteners - Quickutz
Alfabet: Chopsticks och Chocolate - Quickutz

/Mia

onsdag 29 oktober 2008

Nybörjarkurs i stämpling 3/11

Det finns förtfarande platser kvar till stämpelkursen för nybörjare på måndag !

Välkommen att ringa 040-303060 eller maila jp.hobby@yahoo.se in din anmälan.

MVH Pia & Mia

En höst layout

Här kommer en höst layout. Fick med mig kameran en dag när jag var ute och gick i skogen. Jag spenderade nog lika mycket tid nere på marken och fotograferade som att promenera.


Papper: Granola - Basic grey
Dekoration: Löv - Prima, tagstämpel - Forma hantverk, Quickutz
Alfabet: Washington - Quickutz, Impact - Silhouette

/Mia

tisdag 28 oktober 2008

Mer julkort

Ofta tänker man sig att kort är fyrkantiga. Här har jag gjort ett runt kort för omväxlingens skull, där granen och tomten sticker ut lite.
Kortets insida.
Baksidan.

Papper: Falala - Making memories
Dekoration: Brads och band - Making memories, Liquid pearls, granen - Silhouette, tomten - Quickutz

/Mia

lördag 25 oktober 2008

Mitt DT

Mitt desigteam är bara bäst!!!! Mia och Christina bloggar redan själv och Lena är på G.....eller hur? Ni är så fantastiskt duktiga och många bara älskar era alster. Utan er hade min butik varit väldigt färglös och trist, jag är väldigt glad över att Ni vill vara med och göra JP Hobby störst!
Kram på er och ett stort TACK!!!

Pia

fredag 24 oktober 2008

Fler julkort

Det skapas friskt i julverksta´n. Jag får nog sätta på lite julmusik med så blir stämningen total.. ;o)

Stämpeln är från Ikido - mycket najs! Denna gillar jag skarpt. Lätt att färglägga - promarker och lite glitterlim - och så är den färdig. Här har jag lagt den på ett litet tårtpapper, gillade effekten. Mönstrade papper är Falala, basen grönt cardstock, lite hjärtan och Qk-stjärnor och band.

Här har jag valt att strunta i tradionella rött & grönt - det blev rosa! Stämpeln är från Forma Hantverk, likaså de mönstrade papperna - hittade dom långt ner i lådan. Tyvärr inte årets papper. Dekorerat med blommor, Qk-swirls, biljetter och punsch-hjärtan. Färglagt med promarker.

Här blev det ett blått kort i olika blåa nyanser. Stämpeln är från Forma Hantverk, färglagd med promarker. Qk- stjärnor, swirls och lite olika tags som jag skurit ut själv.

Tack för mig på ett tag!
/Christina

torsdag 23 oktober 2008

Julkort

Vi närmar oss julen och då kan det vara trevligt att skicka julkort till vänner och bekanta. Kanske det dimper ner ett eller flera kort hos dig? Jag såg i en tidning en variant på ett julkort som jag tyckte var trevligt och här är min tolkning av den.

Papper: Falala - Making memories

Dekoration: Band och brad- Making memories, ängel, pepparkaksgris och snöflinga - Quickutz

/Mia

onsdag 22 oktober 2008

Kursutbud 2008

Pia frågade mig för ett tag sedan om jag var intresserad av att hålla lite kurser i butiken. Smickrad av att bli tillfrågad kunde jag inte tacka nej.

Har funderat ett tag på hur det ska kunna visas upp i butiken vilka kurser som kommer att hållas. Resultatet av det hela blev en skylt där alla aktuella kurser kommer att synas, förutom på hemsidan förstås. Här är några smakprover på hur skylten ser ut.


Närmast är nybörjarkurs i stämpling måndagen den 3 november.
Söndagen den 16 november kommer vi att göra julkort.
Sista kursen för i år kommer att vara nybörjarkurs i scrapbooking måndagen den 24 november. För mer information om kurserna gå in på hemsidan.

Du är hjärtligt välkommen!

/Mia

tisdag 21 oktober 2008

Det lackar mot...

Här är ett minialbum från Maya Roads som jag inte kunde låta bli att gå i julens tema. Jag har använt mig av Making memories julpapper Falala, som jag tycker är helt underbart. Det syns inte på bilderna här, men chipboardkanterna är färglagda med mörkbrun akrylfärg. Övriga dekoration är så klart Quickutz. Framsidan har jag lagt på en ram med guldglitter runt fotot.



Papper: Falala - Making memories
Dekoration: Quickutz, guldglitter
Alfabet: Moonlight - Quickutz

/Mia

lördag 18 oktober 2008

Litet inlägg!

Hoppas allt är bra med er alla! Nu är JP Hobby en renodlad scrapbutik och min kära sambo ska bygga om lite i butiken så att det blir en bättre översyn på allt. Givetvis måste detta firas, så den 22/11 kör vi en liten nyöppning med en massa erbjudande och lite prova på saker. Närmare besked om detta kommer sen.
Bind-it-all maskinen från Zutter är på väg hem, jag har också tagit hem en Silhouette som jag håller på att lära mig..............så rolig leksak, demo på denna kommer också en lördag och då givetvis bra priser på tillbehören.
Där är fortfarande en del platser kvar på kurserna.

Ha en underbar helg!
Pia

onsdag 15 oktober 2008

2 månader och 9 dagar kvar!!

Till JUUUUL!!!!! :o) Därför har jag gjort lite julkort.


Här gjorde jag kortet som en kalenderlucka. Luckan är stämplad med en Forma Hantverk-stämpel och när man öppnar luckan så är där en snögubbe, även den från Forma. Färglagt med promarkerpennor, papper rött cardstock, basic gray och wild asparagus. Lite spets, blommor, glitter och Qk-stjärnor.

Den stämplade stjärnan är från Ikido, stämplad med vit versa mark och embossad med vitt embossingpulver, lite glitterlim för att förhöja effekten. Ljus o mörk turkos cardstock, Heidi Grace mönsterpapper (helt ljuvligt!). God Jul-stämpeln är från Forma Hantverk. + lite punchade snöflingor, embossade med hologram.

Sjungande snögubbar och God Jul-stämpeln är från Forma hantverk, färglagda med promarker, lite glitterlim för effekt och lite Flower Soft som snö. Blåa och vita stjärnor är från Art work.

Pepparkaksgubbar från Forma Hantverk, färglagda med promarker, mönstrat papper från Basic Grey samt lite band o spets, blommor, glitterlim och 3-d lack (fast det inte syns).

Lite höststämning. Stämpel från Forma Hantverk, stämplad med olika versa marker. Chalkade med creamy brown.

fredag 10 oktober 2008

Kurser!

På hemsidan kan Du nu läsa om de nya kurserna på "Evenemang" sidan.

Pia

Sista dagarna!

På onsdag försvinner pärlorna från butiken. Det finns fortfarande mycket fint kvar till halva priset, så passa på nu och fram till och med onsdag.
Resterna av pärlorna kommer jag att sälja på Flärd och hantverksmässan i Alnarp på söndagen den 19/10, öppet mellan 10-16 och entré 50:- (kaffe o kaka ingår).

Ha en underbar helg!
Pia

tisdag 7 oktober 2008

Nya kort

Har gjort några kort som jag har dekorerat med Flower Soft. Det är som en slags mossa. Man limmar där man vill ha det och sen strör på "mossan". Sen efter att det har torkat är det bara att skaka av det som är överflödigt. Behöver man mer är det bara att dutta dit lite lim och ta mer mossa.

Jag har gjort det som ett familjefoto, stämplade Magnolia som är färglagda med Promarker, runt cirkeln utstansade fern-kvistar som jag sen har dekorerat med grönt Flower Soft. Det prickiga pappret är från JP hobby, kan tyvärr inte vad det heter (ska kolla efter), grönt o rött cardstock, kanten dekorerad med röd Flower soft.

Frusen Tilda på fäll, färglagt med Promarker, Maja Design papper, snöflingor med Flower soft på (syns dåligt :o( ), QK-ornament embossad med hologram-pulver.


"Se det snöar"-stämpeln har jag lånat, Magnolia Edvin,skorsten, lykta o månen färlagt med Promarker, lite stjärnor o snöflingor. Taket är täckt med vit Flower Soft.


Hörs o ses!
Christina

lördag 4 oktober 2008

Magnolia på JP



Magnolia-stämplarna kommer snart till JP hobby och vi är många som gläds åt detta. Synnerhet jag då eftersom Pia har bett mig att ingå i hennes designteam och göra Magnolia-kort till butiken.


Vem är då jag?

Christina Persson heter jag och bor i Limhamn med min familj. Jag jobbar på Malmö högskola - förödande nära JP hobby ;o). Jag har hållit på med korttillverkning och scrapbooking i ca 3 år och tycker det är väldigt kul och har utvecklats mycket sen de första korten jag gjorde. Min senaste investering är Pro marker-pennorna som är underbara att färglägga med och det är perfekt när jag jobbar med Magnolia-stämplarna.

Kortmakeriet är himla roligt och det finns mycket att välja på, nästan för mycket. Ibland går det runt i huvudet på mig. Då brukar min man påminna mig om att "du får nog stämplat ut..."

Emellanåt lägger jag korten och stämplarna åt sidan och scrappar istället. Med två barn och en systerdotter finns det gott om foto att välja mellan. Favoritdekorationer är allt från Quickutz och min Revolution är så gott som alltid framme. Quickutz-dies är min största last och ni hittar mig ofta i Qk-hörnan på JP. Annars hittar ni mig i motionsspåren runt om i Limhamn/Bunkeflo tillsammans med en likasinnad scraptokig kompis och vi avhandlar många världsproblem (läs: scrap!)
Vi hörs!!
/Christina

fredag 3 oktober 2008

Pumparecept

Om du tänk göra en pumpalyckta iår, behöver du inte slänga bort pumpaköttet. Här är ett förslag till vad du kan göra av innanmätet.
Smaklig måltid.
Mia

torsdag 2 oktober 2008

VINNAREN Nr 7!


Grattis Josefin Saksa som vann ett presentkort på 500:- och som avslutade scrappandet på
lo nr 7. Ett litet extrapris till Linda Larsson-Frank som äger lo´n fick det ju också bli.

GRATTIS IGEN!
Pia

Scrappa Daj!

I kväll dras vinnaren i Scrappa Daj tävlingen som gick av stapeln den 4/9-08. Du kan läsa hur det gick i dragningen efter 21.00 i kväll.

MVH Pia