fredag 28 november 2008

NYÖPPNING!

Hej!

Missa inte nyöppningen av JP Hobby i morgon den 29/11.
Jag lovar många erbjudande och present till alla barn.
Passa på att köpa era julklappar.

Ha en skön helg!
Pia

tisdag 25 november 2008

24 askar i December

Då jag var runt på lite bloggar blev jag inspirerad till att prova på en julkalender av tändsticksaskar. Så här blev mitt resultat...
Det mönstrade pappret är Inkidos. Blomman kommer från Prima. Snöflingan, polkagriskäpparna och stjärnan är Qk. Som handtag har jag satt vanliga brads.

(Rosetten och pärlorna är det enda du inte finner på JP Hobby - förutom askarna ) Askarna rymmer inga stora saker, men varför inte lägga i små lappar med gåtor som leder till paketen ??!! Hoppas att jag inspirerat er till att göra några. // Lena


December!

Ja, nu går vi mot jul i en rasande fart.........
Jag utökar öppet-tiderna i december med en dag.
Jag har nu även öppet på måndagarn mellan 11.00-18.00.
Detta gäller bara i december.
Glöm nu inte att stanna upp ibland och tänk på Dig själv!

Ha en skön vecka!
Pia

söndag 23 november 2008

När och fjärran....

Quickutz har kommit ut med nya dies och de är helt underbara. Det har varit roligt att göra ett litet avbrott i allt julpysslande och göra något helt annat. Jag har i denna layout även lyckats få in några från dies från en av Quickutz country dies... gissa vilket land. Det var ett bra tag sedan jag var i detta land. Tiden går fort.





Papper: Granola - Basic Gray
Dekoration: Quickutz
Alfabet: Storybook - Quickutz
/Mia

lördag 22 november 2008

.: Bokmärke :.

Jag gjorde ett bokmärke häromdagen. Perfekt liten julgåva! Och väldigt kul att göra!


Jag har använt mig av de nya diesen från Quickutz - ugglan och den gröna fågeln. Grenen som ugglan sitter på är en trädstam från en av träd-diesen och bladen är vingarna till den gröna fågeln. Hohoo-texten är från Jolly-setet. Kul när man kan använda diesen till annat än vad dom är till för!

torsdag 20 november 2008

Julkortskurs

I söndags var pysselverkstaden igång igen i butiken. Det gjordes julkort i mängder i alla dess färger och former. Ni var verkligen flitiga och duktiga.


Jag vill tacka alla som var med för en trevlig dag.
/Mia

onsdag 19 november 2008

Mer jul......

Tredje gången gillt - har försökt två gånger att lägga in detta inlägget men det har bara förvunnit ut i cyberspace.....Skam den som ger sig!

Hittade dessa underbara papper från Art Blanché på JP i måndags. Ett under egentligen med tanke på hur mycket folk där var. Men det var trevligt. Kom hem med Jolly...fast jag inte skulle ha något. Men men - alla ska trivas!
Här har jag använt mig av tre olika stämplar från Magnolias jul och vinterkollektion. Snötyngda granar, gatlykta och Tilda i dalajacka - allt färglagt med promarker + lite glitterlim. Alfabetet är från Jolly och jag har dekorerat med Qk-snöflingor.


Tilda klär granen och Julgran på träfot är också från Magnolia. Här har jag klippt ut Tilda och satt henne på distanskuddar framför granen. God Jul stämpeln är från Forma, mönstrat papper från Heidi Grace och julgranskulan är från Qk Jolly-paket, utstansad i nåt filaktigt material. Finns hos Pia i butiken.

Denna tomten är ju bara underbar! Precis som tomten ska vara. Enkel att färglägga, promarker. Alfabet är från Jolly och mönstrat papper från Ikido.

Detta kortet blev inte riktigt som jag tänkt mig från början, blir så när det blir liggande på skrivbordet... Liftat från början av Marie Larssons (Maraij) lilla julalbum från förra året men jag gjorde ett julkort istälet. Tomtesäcken är från Magnolia, färglagd med promarker, alfabetet är Aqarius samt lite qk-paket och stjärnor.

Fortsatt trevlig vecka!
/Christina

tisdag 18 november 2008

Lite nya dt-kort

Jag har har gjort lite nya kort med Magnolias underbara stämplar! Skulle kunna sitta hela natten men då blir nog inte chefen glad på mig imorgon....!



Hittade dessa underbara papper hos Pia igår, dom är från Art Blanché.Det var ju Qk-jippo och butiken var sprängfylld med folk. Mycket trevligt. Själv kom jag hem med dessa papper och det nya Qk-setet. Men det är en annan historia....

I alla fall - här jag använt tre av de nya stämplarna från Magnolia. Gatlyckta med snö, vinterskog och Tilda med dalakappa - färglagda med promarker. Jag har använt det nya alfabetet i Jolly samt lite Qk-stjärnor.


Denna tomten är bara ljuvlig att färglägga! Helt enkelt underbar! Vad mer kan man säga? Mönstrat papper är från Inkido, alfabet och bladen är från Jolly.


"Tilda pyntar granen" och "julgran med fot" - färglagda med promarker. Granen är dekorerad med rhinestones och glitterlim. Julgranskulan är från Jolly och det mönstrade pappret Heidi Grace.


Här började jag med att lifta en LO som Marie Larsson gjort, fortsatte sen enligt eget huvud. Blev inte riktigt som jag tänkt mig, blir så när det hamnar på skrivbordet och blir liggande. I alla fall är tomtesäcken från Magnolia. Hohoho är från Jolly, alfabetet är Aqarius, qk-paket och stjärnor. Mönstrat papper är från Ikido.

Nu är det dags för sängen! Go´natt!

/Christina


Julgodis

Gjorde lite julgodis i helgen och piffade till dem lite med att lägga några av dem i en celofanpåse och scrappa lite på den. Använde mig av Quickutz nya giftset Jolly. Ett tips när man ska sätta fast pappret på påsen är att häfta på en remsa papper på båda sidorna av påsen när man försluter påsen. Det blir lättare att fästa den dekorerade delen då.

/Mia


måndag 17 november 2008

.: Tilda med paket :.

En av Magnolias nya stämplar, helt underbar att färglägga. Deras nya stämplar är lite större storlekar än tidigare kollektioner. Här har jag dekorerat med lite Qk-hjärtan i olika färger och storlekar. Tyvärr glömde jag glitterlimmet här o där, det är en perfekt pricken-över-i:et-dekoration. Och som vanligt hamnade det snett i scannern...!

/Christina

fredag 14 november 2008

Magnolia-stämplar





Här är ett axplock av de stämplar som finns nu på JP Hobby. Bilderna är kanske lite små men man kan ändå få en bild av hur de ser ut. Annars kan man klicka på bilderna så blir dom större.
/Christina

Scrapträff och Still Natt



NU har Magnolia-stämplarna kommit till JP. Jättemånga fina jul och vinterstämplar, man blir helt sjuk och vill genast ha ALLA..suck... I alla fall var det scrapträff igår på JP, stämningen var hög, mackorna goda och det var som vanligt supertrevligt. Tack Pia OCH Jeanette!!
Jag fick knopat ihop lite kort, bla dessa två. Båda stämplarna är från Magnolias senaste julkollektion, likaså bakgrundsstämpeln med Stilla natt. Mönstrade papper från Ikido (love love love!).
Kortet med grangrenen är stämplad på grönt cardstock med vit stämpeldyna och sen har jag embossat med vitt pulver. (Kortet är egentligen liftat, dock med annan stämpel) 24-stämpeln är Forma Hantverk.

Flickan med pepparkakshjärtat är färglagd med Promarker (marsch green, ivory, lemon bla).
Som sagt - många fina stämplar från Magnolia! Återkommer efter helgen med nya kort!
Trevlig helg!
/Christina

onsdag 12 november 2008

Lite ljus i vintermörkret

Det har kommit in fina svenska julpapper från Inkido till butiken som jag har använt mig av. Vad som är trevligt med denna mörka tid på året är alla ljus som tänds och ger en trevlig stämning i hemmet. Här är en där jag har försökt fång lite av detta. Tyvärr hade jag inge bra ljus när jag skulle fotografera detta alster, men hoppas ni kan se någerlunda hur den ser ut.




Papper: Indikos julpapper
Dekoration: Band, dies från Jolly - Quickutz, glitterlim, 3D-lack
Alfabet: Jingle - Silhouette
/Mia

lördag 8 november 2008

Tips


Ett tips jag är väldigt glad att jag har fått av min kusin är att använda tvättservetter (oparfymerade) till att rengöra stämplarna med. Lätt att ha med sig på träffar & behändigt om man inte har tid eller lust att springa iväg och tvätta stämplarna...
Stämpla på!!!
// Lena

fredag 7 november 2008

.: En tomte till :.

Jag gillar denna tomten skarpt! Här fick han bli ljusturkos. Jag har dammat av min embossingfön, målat honom med clear embossingpenna och embossat med hologram. Dessa färgerna är bara så najs! God Jul-stämpeln är från min privata låda och tomten är från Inkido.
/Christina

En sockerbagare

Julkorten kommer så smått... (6 veckor & 5 dagar kvar till julafton) om någon ville veta *fniss*.
Falala står för notpappret. Pepparkaksformarna är från YouDo och övriga figurer är qk.
//Lena.

Promarkerpennor

Ordning & reda... (Ursäkta min enormt dåliga kamera)

Har du promarkerpennor och tycker det är svårt att komma ihåg vilken färg du nu använde till tex ansiktet? Ett tips är då att göra en färgkarta över dina färger.

Här har jag gjort ett med hjälp av qk minialbum och en fjärilstämpel.
// Lena

söndag 2 november 2008

Snart fars dag


Nästa söndag är det fars dag. Har man svårt att komma på något att ge far, så kan man göra en box med kuponger till honom. På mina kuponger har jag skrivit "Jag tvättar och vaxar bilen","Jag bjuder på fika på stan","Jag bjuder på grillat" och "Jag fixar mask till vår fisketur".
















Beskrivningen på hur man viker skjortan (på locket) finns att få av Pia.

// Lena


lördag 1 november 2008

Pepparkakshus

Här har det snöat redan, med hjälp av lite Flower Soft. Även tomten (Qk rev Santa) har fått lite Flower Soft i sitt skägg. I övrigt är han pimpad med FaLaLa's glittriga papper.På taket har jag limmat halvpärlor i guldtoner. Även polkakäpparna och snögubben (gömmer sig på baksidan) är Qk. Mallen till huset finns i Scrapbooking mm. nr.5 Sept / Okt.







Nu är det snart dax att baka på riktigt....
// Lena.