måndag 30 mars 2009

Pennor


Inte på alla, men på de flesta kort eller andra saker jag gör använder jag en tunn tunn penna för att göra detaljer som streck, linjer och ibland små texter. Jag har oftast använt brun, svart eller grön för att jag tyckt att de var lite neutrala. Men, nu då påsk och vår kommer är jag glad att Pia tagit in pennor (STAEDTLER - triplus fineliner) i alla möjliga färger. Kul med tex orange på påskkorten. Finns att köpa styckevis eller lite mindre förpackning. jag valde dock 20-pack då man får lite olika nyanser att jobba med. Så kolla in pennorna nästa gång du kommer till JP Hobby.

=) Lena

söndag 29 mars 2009

.Bröllopsinbjudning.







Mitt uppdrag av Pia denna gången var att göra några enkla bröllopsinbjudningar och placeringskort. Med några papper, band, stämpeldyna och stämplar satte jag igång och så här blev resultatet. Självklart finns korten och allt material hos Pia i butiken.
.: Catarina :.

lördag 28 mars 2009

Dopinbjudan

och placeringskort har jag fått som uppgift att göra.
Det var utmanande och roligt att jobba med stämplar och papper man inte hade valt själv.
Den första uppsättningen blev med giraffer... Jättesöt och användbar stämpel.

Andra uppsättningen ... Hoppas ni fick lite inspiration ;)
Allt material finns på JP Hobby.
//Lena

fredag 27 mars 2009

Bröllopsinbjudan





I mitt senast DT-paket var uppdraget bröllopsinbjudning och placeringskort. Det skulle hållas enkelt, inte för mycket krusiduller (ni som känner mig vet att jag är glad för krusiduller, dubbel utmaning alltså..). Jag fick till min hjälp ett vitt cardstock, ett bling i guld/beige, ett vanligt beigt cardstock och ett annat beigt med prickar i + ett rispapper (vellum?), en inbjudan-stämpel, två olika band, rihnestones + en punch med sammanlänkade hjärtan. Enkelt skulle det vara och enkelt blev det. Min man tyckte det blev alldeles för enkelt och tittade bara konstigt på mig ;o)

Så - så här blev det. Enkelt! Kanske blir det nåt förslag till under helgen :o) Finns i butiken from i eftermiddag!

Ha det gott! Glöm nu inte att släcka lampan imorgonkväll - läge för lite mys....?!

/Christina

torsdag 26 mars 2009

Hej på er...



Jag inleder mitt DT-uppdrag här hos JpHobby med att ge er en liten layout nu när våren knackar på dörren. Solen och alla fina blommor som tittar upp ur rabatterna fick bli min inspiration till denna 12*12-layouten. Ni hittar den självklart hos Pia i butiken!
.: Catarina :.

tisdag 24 mars 2009

Nya Quickutz!

De nya Quickutz inkom idag i butiken. Denna releas är tydligen eftertraktad för en del är redan slutsålda så skynda om det är någon speciell Du vill ha. Tyvärr kan jag säga att 2x2 diesen är slut.

Hr Du sett att JP Hobby har Bonuskort? För varje hundralapp Du handlar för får Du ett klipp i Ditt kort och efter 10 klipp får Du 100:- i rabatt på 11:e köpet. Gäller endast i den fysiska butiken i Malmö.

Välkomna!
Pia

måndag 23 mars 2009

Påsk och konfirmation



Det är ju inte bara påsken som närmar sig med stormsteg utan även konfirmationstider. Här har jag gjort två olika konfirmationskort. Färglagda med Promarker, mönstrade papper från Wild Asparagus. De tomma tagsen ska man sen kunna skriva ev datum eller namn.
Samtliga stämplar är från Magnolia förutom Glad Påsk - den är från Forma.

/Christina

På de vuxnas begäran!

Givetvis ska Ni också få tävla till Påsk. Kort i all ära men det kan bli långtråkigt med bara kort och hur många skickar Påsk kort.....inte jag. Däremot tycker jag om att pynta lite till Påsk, kanske ge bort en liten Påsk påse med godis eller något. Så, vad jag tänkte var att Ni ska få helt fritt göra lite påsk pynt, dock inte till riset för det sköter barnen. Gör t ex ett flask-kort, väggprydnad, glasunderlägg mm, exempel finns i butiken och en del på bloggen. Du får jobba fritt här men det ska givetvis handla om Påsken. Senast den 4/4 vill jag ha Ditt bidrag i butiken eller mailat som foto (om Du inte bor i närheten). Vinst .......Ni får väl också ha ett påskägg fyllt med godis och ett presentkort på 250:- som Ni kan handla för på JP Hobby.
Lycka Till!

söndag 22 mars 2009

Glad Påsk

Ett mycket enkelt Glad Påsk-kort. Stämpeln är från Bildmålarna, färglagd med Promarker.
Nu stämplar jag ut för idag! Go´natt!

/Christina

ps Jodå - Pia - mitt skrivbord ser faktiskt rätt ok ut efter helgens egen-mara ;o)

Lycka....

Den som har varit inne på min egna blogg har sett att flitens lampa har lyst över mig i helgen - hela 12 layouter fick jag gjort och snabbt gick det! Det blev lite tid över till ett kort med - denna lilla godingen kommer från Magnolia och jag har använt mönstrade papper från Wild Asparagus, lite journaling och blommor. Tyllet hittade jag tyvärr i min skräplåda här hemma, inget som Pia har. Än.... ;o)

Hörs snart igen!

/Christina

lördag 21 mars 2009

DT Medlemmar!

Vill här tacka alla som sökte till DT!!! Hoppas Ni försöker igen vid senare ansökningar. Här välkomnar jag då mina 3 nya DT medlemmar.......................................Catarina Mathisson, Caroline Johansson och Linda Larsson-Frank. Vi får se deras personliga presentation snart på hemsidan, eller hur? Det är tre tjejer som sticker ut lite från de andra och det var ju lite det jag letade efter. På måndag få de sina första uppdrag och de ska bli kul att se de här på bloggen när de är klara.
Välkomna tjejer!

Trevlig Helg!
Pia

Ordning och reda

Har du många stickles?
När jag var hos min kusin fick jag tipset om förvaring för dem.
Låt borra hål i en tavellist från IKEA, eller nån annan sort om du har det.
De blir på plats...
Jätte-smidigt!
Ha en trevlig helg!! //Lena

onsdag 18 mars 2009

Pippi

på hönor...
Som ni kanske kommit på innan, så är jag glad för glada och skarpa färger. Mina hönor på denna serien med påsksaker fick därför en skarp turkos färg.
Här har jag scrappat lite på en cellofangodispåse.
Här hela kittet... Från vänster:
Inbjudningskort, påskkort att posta, placeringskort, godispåsen och servettring. //Lena

Bildmålarna i stora lass

Beroende av stämplar som jag blivit hade jag svårt att hålla tassarna borta när Pia packade upp nya stämplar från Bildmålarna. Nåja, ett par stämplar *host* fick jag med mig hem..... eller 5.

Det är redan inlagda i webshoppen så ta gärna en titt :o)
Smakprov:


Black Scrap

Vår gotiska (skämt åsido) Tina introducerar Black Scrap!
Coolt och rockigt scrappar hon med färgtemat Svart och oftast rött.
Bilderna säger det mesta :o)
Allt material hittas såklart på JP. (så vidare det inte är slutsålt)
Med Fiskars clearstamp, Quickuts "skull", embossing och Black scrap i sinnet kan det bli så här:



måndag 16 mars 2009

SLÄCKER DU? Utmaning


Earth Hour 28 mars kl 20.30-21.30! Läs mer om detta på http://www.wwf.se/
Du som släcker.....vad ska du göra denna timme?
Ta fram kameran och dokumentera vad Du gör. Kanske en mysig stund med familjen och levande ljus, spela spel med barnen, mysa med vännen mm. Listan kan ju göras hur lång som helst. Jag vill se en härlig Lo som berättar att ni tänkt på klimatet och som visar vad ni gjorde mellan halv nio och halv tio denna lördag kväll.
Krav: bara att ni släckte och att ni gör en Lo av detta.
Vinnaren får: (kommer senare)
En påminnelse om denna utmaning kommer ett par dagar innan Earth Hour.

Lycka till! Och se till så att batterierna till kameran är laddade innan.
Pia

Beskrivning på påskgömman

Här kommer den lovade beskrivningen...

Ta ett cardstock (12"*12") och vik diagonalt i båda ritkningarna.

Biga varje sida (alla 4) lika mycket - denna på beskrivningen är bigad 10 cm. Ökar man till tex 11,5 får man mindre botten och lite högre kanter.


Vik efter alla 4 kanterna i dina bigade veck.




Vik in hörnorna.


Så här...

Nu är den klar för dekoration. När du dekorerat klart gör du hål med en håltång eller liknande uppe i spetsarna för att där kunna trä genom ett band.
Lycka till!!!
//Lena




söndag 15 mars 2009

Påsktävling för våra barn!

Så, nu måste ni låta barnen rota bland era papper för jag behöver hjälp.
Jag har ett så fint påskris i butiken men inget pynt....Alla barn mellan 0-15 (inte jätte viktigt) får vara med. Jag vill ha lite fina saker att hänga i riset, de enda kraven är att det är barnen som gör dom och de ska gå att hänga och dom får vara max 10x15 cm. Lämna detta (max ett bidrag/barn) till butiken i Malmö senast den 4/4 och vinnaren koras Skärtorsdagen den 9/4.
Vinst......ett påskägg fyllt med godis och ett litet scrapkit.

Jo då, jag har en tävling till er vuxna också men den presenteras senare
i veckan.

Ha en underbar vecka!
Pia

torsdag 12 mars 2009

Måste det vara gult

när det är påsk?
Jag tror att vi är rätt bundna med vissa färger till de olika högtiderna, men här har jag brutit lite mot dessa ;)
Jag gjorde en påskkorg i färgerna brunt och rosa. pappersserien är från Inkido och heter Lise-Lotte. Hönorna är Bildmålarnas stämplar.


Ja, okej då - här kommer lite påskfärger oxå... ett flaskkort. Ps. Jag har inte glömt att jag ska lägga ut mall till påskgömman...
//Lena


Påsken närmar sig

med stormsteg och det är hög tid att pyssla med påskkorten =)
Stämplarna jag har använt är clearstamps och kommer från en serie jag tror heter 12 days.
//Lena

Hög korg

Mallen till denna korg finner du på bildmålarnas blogg. www.bildmalarna.se - klicka dig vidare till bloggen ;)
Jag gjorde min lite kantigare än deras, men det är ju en smaksak...
De söta papprena jag har använt är från serien Inkido - Lise-Lotte. Häststämpeln är Magnolias. Du finner allt material på JP Hobby.
//Lena

Glad Påsk

Årets första påskkort! Snabbmonterat imorse! Gult bling, mönstrade papper Basic Grey, påskhäxan är från Bildmålarna och färglagd med Pro marker.

/Christina

söndag 8 mars 2009

Beskrivning

Hej på er alla!
Jag rekommenderar er alla att åka på Nordiska stämpel & Scrapmässan nästa gång den kommer. Man får massor av inspiration och det finns sååå mycket kul att shoppa.

Jag har hört att en del har undrat över hur man gör påskgömman, så jag kommer snart att göra en liten beskrivning och lägga ut här på bloggen.

Ha det gott!
//Lena

fredag 6 mars 2009

Halloj!

Helgen stundar och kanske mångas enda dagar att pyssla på. Varför inte börja tänka på Påsken. Jag har fått in lite vårliga papper, magnolias och Quickutz påsksändningar
och Bildmålarnas underbara stämplar som jag även nu får lägga ut i web-butiken.
Ska försöka göra detta på söndag.
På lördag ( imorgon ) följer jag med Lena DT till Göteborg för att gå på mässan där.
Caroline, min dotter står i butiken i Malmö och tar hand om er som kommer dit.

Nästa vecka kommer ett mailutskick så kolla inkorgen!

Ha en underbar helg!
Pia

onsdag 4 mars 2009

Kurser!

2 kurser med datum ligger under sidan "Kurser och träffar" Har även lagt in en extra söndagsträff. Kan säga att Quickutz påskserie finns i butiken nu och imorgon ska Magnolias påskserie komma. Härligt.....äntligen ser det ljusare ut när man tittar ut genom fönsterna och på hyllorna i butiken.

Ha det så länge!
Pia

Vid havet...

Fick ett kit med lite Cloud9design papper och dekorationer av Pia. Detta är vad jag hittade på med det. Underbara varma färger som till kontrast till kylan i fotona. Det var en kylig vinterdag som jag tog dessa bilder.

/Mia

söndag 1 mars 2009

Dörrskylt


I mitt DT-paket för februari/mars låg det bla en dörrskylt som Pia ville jag skulle altra med just "Vi är i trädgården"-text. Stämpeln är från Bildmålarna, nya stämplar på JP, färglagd med Promarker och de mönstrade papperna är från Making Memories "Flower patch". Jag har använt mig av QK-alfabeten Dragonfly och Supermarket(4x8). Supermarket är helt nyinkommet på JP och har snabbt blivit en favorit hos mig. Övriga dekorationer är lite blommor o band, punchinella, Qk-fjärilar och den stora pilen är också qk.

/Christina

Nya tider för scrapträffar!

Inne på hemsidan under Träffar hittar Du nya tider till våra scrapsöndagar.
Tänk på att dom går snabbt åt så maila jp.hobby@yahoo och anmäl Dig till en
trevlig dag!

Ha det så bra!
Pia