måndag 29 juni 2009

Juli-utmaningen!

Jag har länge haft en idé om att scrappa min sommarglass Ben & Jerry "`wich" från GB. Jag tänkte mig först en utmaning med kort, men nu blir det lite annorlunda...

Scrappa på titeln "100% sommar" (kanske sommar-plåga, sommar-längtan, sommar-minnen...) samt att du använder dig av något annat än ett foto i din LO. Kanske ett vykort, ett recept eller en karta...

Till min LO har jag använt mig av lila "Bling"-Bazill papper och givetvis SassaFrass. Titeln är CuttleKids (100%) och QK "Relax" (sommar). Note-papper och häftstift kommer från QK "Back to Basic"

Lägg upp ditt bidrag i din egen blogg och länka hit. Lämna också en kommentar med en länk till din blogg här i inlägget.(Om du inte har en egen blogg så maila ditt bidrag (max 500x500pixlar) till linda.larsson-frank@pub.malmo.se och skriv en kommentar till detta inlägg.)Vinnaren, som utses genom lottning, får ett presentkort hos JP Hobby på 150kr. Du har till den 31 juli på dig att lämna in ditt bidrag. Vinnaren presenteras i bloggen en vecka senare.
Have some fun in the SUN!!!
Linda

Qk-förvaring

Har haft ångest länge över min quickutz-förvaring. Det har varit huller om buller + att jag har haft en hel del lösa dies som legat slängda i väskan, nya som gamla.
Mitt semesterprojekt skulle alltså bli att bringa ordning i mina pärmar. Dt-Mia har en inspirerande ordning i sina pärmar med laminerade registerflickar. Sagt o gjort skred jag till verket häromdagen, lite uppvärming innan semestern ens hade börjat.

Lite skrälligt papper och en lamineringsmaskin fick stå till tjänst. Jag gnuggade geni-knölarna för att få ihop kategorier och tycker nog att jag lyckades rätt bra till slut. Jag är sååå nöjd med resultatet och det är en fröjd att ta fram mina pärmar. Nu hittar jag! Och alla andra med för den delen.. ;o)

Så här blev det:

Jag blev till och med färdig innan ens semestern börjat.... så nu kan jag scrappa i lugn o ro!

Påminner igen om juni-utmaningen som ni hittar här. Sista dagen imorgon!

Ha det gott i solen!
/Christina

lördag 27 juni 2009

Idétorka

....har jag drabbats av. Kanske är det behovet av en längre semester som överskuggar idéerna ...:)


Jag har i alla fall en vän som bett om att få några inbjudningskort till middag av mig. Inbjudningarna ska vara av lantlig karaktär och här är mitt första förslag till detta projekt:
Svart Bazzil i botten och sandfärgat slätt papper till detaljer. Det prickiga pappret kommer från Pink Paislee. Bilden har jag hittat på nätet och skrivit ut på vanligt vitt papper. Bokstäver (Banana Split) , fotohörn och fåglar från Quickutz. Kanterna är "ruggade" med en Edge scraper för ett nött utseende. Snygg effekt men dammigt...:) Lantligt blev det och jag tror det passar bra till middagen ute på hans gård på landet!

Ciao// ScrapTina

torsdag 25 juni 2009

FREDAG OCH LÖRDAG!

Den 26-27/6 ger jag er 50% rabatt på allt i butiken i Malmö! Sen tror jag att jag med gott samvete kan gå på semester, eller? Från vecka 28 gäller andra öppet-tider i Malmö och de hittar Ni på hemsidan under "Butiken i Malmö"
Jag kommer att kolla min mail varje dag under semestern om det är något Ni vill fråga om.
Som några av er redan vet gifter sig min dotter den 4 juli och jag kommer att lägga ut en egen utmaning till er när jag återkommer, givetvis är temat bröllop.

Ha en underbar semester!
Pia

Snygghund


Här har kollegans ursnygga vovve fått stå modell.Underbar bild!

Papper är som nästan alltid Bazzill i olika färger och blandade pappersbitar till hundarna utanför staketet som jag dessutom ”blankat” med Glaze.

Moln, staket, hundar och gräs är Quickut dies.

Glittriga bokstäver i Cardstock som JP Hobby säljer.

Prickigt är snyggt!

Kräm // Tina

onsdag 24 juni 2009

::Snabba kort::

Ibland behöver man ett kort snabbt och det är inte alltid man har något färdigt. Åtminstone inte jag....
Jag har gjort 4 olika kort ikväll, det har tagit ungefär en halvtimme, lite spillbitar, dekorationer och några olika quickutz. Korten behöver ju inte alltid vara pråliga för att vara fina. Den enkla är oftast snyggast. Det mesta hittar du eller har hittat på JP hobby. Annars är det bara att använda det du har hemma. Det är bara fantasin som sätter gränser!




Ha det bra!
/Christina

tisdag 23 juni 2009

Bröllopsplaner??

Kanske någon går i giftastankar? Här kommer lite inspiration till er. (Även till er andra). Detta är något som jag gjorde förra året. Här kommer i korthet vad jag gjorde. Färgtemat var brunt, beiget och guld. Mongrammet är emossat i guld och blommorna är handgjorda med hjälp av retroblomman och vågad sax. Ville hålla det enkelt i form men ändå arbetat. Silhouetten gick varm till allt detta. Det var även en fliktema i allt på något sätt som jag skar med hjälp av Silhouetten. Kanterna har jag använt mig av symaskinen och sytt med guldtråd. Inbjudan och tackkort ser utvändit likadana ut.
Insidan är själva inbjudan en ficka där två flikar är instoppade med en karta till kyrkan och en med önskelista.
Kyrkprogrammet är samma som inbjudan utvändigt förutom att det är avlångt. Invädigt är det flikar som delar av för program och psalmer.Här är insidan på festprogrammet. Det är samma storlek som kyrkprogrammet men i brunt papper.
Här ser ni lite hur festprogrammet framsida ser ut. Bordsplaseringen är små take-away-boxar fylda med lite godsakar.
I denna lilla kollektion ingick även några engångskamrer som är omklädda för att passa in i färgtemat.

Lycka till med planeringarna!
Kram Mia

måndag 22 juni 2009

Fiskelycka


Ibland har man lekar i samband med midsommar firandet - kanske hoppar säck mm. Detta året var det lite blött ute så vi körde en liten enkel fiskedamm istället.
Passar bra på andra tillställning oxå tycker jag.
Jag köpte lite olika små saker som damstrumpor, herrstrumpor, godis och barntatueringar.
För att göra det lite mer personligt gjorde jag en liten bokstavstag på varje "fisk" med fiskarens bygynnelsebokstav.
Och... Ja, det var både barn och vuxna som fiskade =)
Det var lika uppskattat av båda parter.
Hoppas ni hade en skön midsommar!
Glöm inte att hamstra lite material för ev. regniga scrapdagar =)

onsdag 17 juni 2009

Min blogg fyller 1 år och det firar jag med en tävling ”Skaparglädje”.
Ni hittar den här och har fram till den 1 juli på er.
Välkomna!

/Petra

Juniutmaningen

Det har ramlat in lite bidrag till den blå/gula juniutmaningen. Härligt att se! Fler bidrag vill vi ha!! Ni har drygt två veckor på er att scrappa och blogga era kort/layouter.

Jag har varit runt och kika på bidragen och det är jätteroligt att se hur olika en skiss kan tolkas. Och sen är jag lite stolt att lilla jag faktiskt har kunnat rita en skiss :o). Här är några av tolkningarna:

Sommarkänsla av Jennie

Bravo av Lilltolen
Fler bidrag vill vi som sagt ha och ni hittar reglerna för utmaningen här.

Ha en underbar midsommarhelg och ta det lugnt med sillen!
Christina

tisdag 16 juni 2009

GLAD MIDSOMMAR!

Det vill jag önska alla mina kunder och mitt underbara designteam!!
Hoppas solen lyser på er på fredag.

Torsdagen den 18/6 stänger jag butiken i Malmö 15.00

Denna veckan har Du som kommer till butiken i Malmö hela 40-50% på ALLT!

Välkomna!
Pia

söndag 14 juni 2009

Merhaba!

Hej,
Nu är jag åter tillbaka till Malmö från att ha varit i ett riktigt varmt och soligt Turkiet.

Min kamera har inte riktigt fungerat som den ska och de få kort jag lyckats ta har inte blivit speciellt bra...jag sa ju att jag är kass på att ta foton....:))

Nåväl, som den scrappare jag är handlade jag massor med vykort och visst går det att scrappa av dem också. Dessa alster ska jag sätta igång med ikväll och återkommer när de är färdiga.

Jag handlade en flaska vin på flygplatsen som jag ska ge bort till midsommar och gjorde då denna etikett som jag hängde på.


Det gul/blårutiga pappret är Maja Designs "Äntligen". Vit Bazzil på den yttre etiketten.Quickutz alfabet "Banana split". Flaggor även dem från QK. Pappersrosor och rosenblad från Inkido. "Stygn" och prickar Sakurapennor och så givetvis chalkade kanter. Jag slog i en mässingsfärgad öljett och drog ett organzaband igenom. Piff, paff så har du en riktig "gåbortflaska".

På återseende / ScrapTina

lördag 13 juni 2009

Babymobil


Jag har gjort en babymobil med hjälp av lite ståltråd, Scrappers floss, Prima blommor, sidenband och Cuttlebugs fjärilar.
Jag gjorde fjärilarna i skarpa färger då bebisar gillar det.
Vill man inte ha fjärilar kan man ju sätta dit vad som helst... Varför inte QK Rev. apa eller kanske Cuttlebugs bilar.
Ha det gott!!!
Lena

tisdag 9 juni 2009

Rusty pickle minialbum































































fick detta underbara kit av Pia att skapa med. Minialbumet finns snart i shoppen om ni vill se närmare på det.

söndag 7 juni 2009

Bil-burk!

Har gjort en bilburk till alla Felix småbilar. Pappert på locket kommer från DCWV Stack Pack "All about Boys". För att få pappret att passa runt locket har jag klippt rött och gult papper i delar och sedan klistrat på. Bilarna är från CuttleKids. Fina burkar till superpriser hittar du givetvis på JP´s hemsida!


Linda


Ringa!

Denna LO är gjord efter min sons kärlek till telefoner. Pappert är American Craft/Teen. Jag tycker pratbubblorna passar superbra till bilden. Häftstiftet och note-pappert kommer från QK-serien "Back to Basic". Titeln är alfabetet Rainbow från QK.
Linda


Den fysiska butiken i Malmö upphör!

På grund av att det inte bär sig rent ekonomiskt har jag nu bestämt att stänga den fysiska butiken i Malmö. Detta kan Du läsa mer om på hemsidan under "Butiken i Malmö"
Web-butiken fortsätter dock som vanligt.
Ha en skön sommar!
Pia

lördag 6 juni 2009

Sista studenkortet för i år?

Halloj,

Jag trodde att jag gjort alla studentkort klara för denna omgång men icke....Jag blev påmind av sonen tidigare ikväll då han undrade om kortet till flickvännen var klart....Japp, det hade jag glömt och imorgon lördag åker vi iväg på en veckas semester. Nåväl, givetvis scrappade jag ihop något och detta blev resultatet. Kortet hamnade lite snett i scannern så jag hoppas ni har överseende...:)
Jag har använt fram- och baksida på papper från My Minds Eye, ett papper med rätt speciell struktur. Studentmössa, hjärtan, löv, note board och papper från Quickutz såklart...:) Härliga glittriga bokstäver i Chipboard . Jag har köpt på mig några färdiga alfabet, av ren lathet men också för att de är snygga. Det är rätt skönt att slippa stansa bokstäver varje gång något ska "skrivas". Hörnen är rundade med hörnstans och "stygnen" är vit Sakurapenna. Allt material hittar ni förstås i butiken.

Imorgon drar jag iväg till Turkiet en vecka för att sola, bada, äta gott, sola, bada, äta, sola......:)
Det blir en vecka för avkoppling men jag ska ha kameran med mig och försöka ta en del bilder som sedan, förhoppningsvis, kan bli några trevliga layouter. Jag är inte mycket till fotograf faktiskt, rätt kass för att vara uppriktig, men jag ska göra mitt bästa...)

På återseende // ScrapTina

torsdag 4 juni 2009

Krya på dig!

Många blir förkylda eller sjuka på annat sätt - även denna mysiga årstid...
Jag har gjort ett krya på dig - kort.
Stämpeln är från Bildmålarna (jag har bara ändrat hennes mun lite).
Inuti gjorde jag en lite ficka, som jag satte en fröpåse med krasse i =)
På baksidan har jag satt en personlig stämpel. Just den har inte JP Hobby, men däremot har det kommit in andra roliga stämplar med handgjorttext på. Dem har jag ingen bild på, men du ska väl ändå titta in till Pia nu när hon har sån otroligt bra rabatt=)



/Lena

Gapflabb i Blekinge


Jag har gjort två layouter på mina barn från sommaren 2006 när vi var några dagar i Blekinge.

LOn på Max - grönt CS, mönstrade papper från Penny Lane, qk-alfabetena är från Reuse och Enjoy, Qk-fågel och sen (tyvärr) lite knappar.
LOn på Ellie - rosa randigt från Penny Lane, stämplar från Jenny Sandberg + lite dekorationer.

Jag vill passa på att påminna om månadsutmaningen!

Vi hörs!
Christina

onsdag 3 juni 2009

Quickutz giftset Relax 25% rabatt -måste bara ha!!

Hejsan Scrapvänner,

Underbara, ljuvliga QK Relax! Jag fick låna detta giftset av Pia igår och satte genast igång med att scrappa kort och layouter. Det kommer att bli många fina semesterbilder av dessa vill jag lova. Dessutom ingår ett mycket fint alfabet i förpackningen.

Jag äger själv inte detta set men jag råkar veta att Pia har ett fåtal förpackningar kvar i butiken och nu dessutom med 25% rabatt! Det innebär att jag kommer att hänga på JP Hobbys dörrlås imorgon när Pia öppnar för detta erbjudande missar jag inte! Så passa på när nu tillfälle ges, dessa dies är tidsbegränsade och kommer inte att tillverkas mer.
Tack Pia för lånet!

En favoritbild från en favoritö! Det mönstrade beige pappret är Basic Grey Wisteria. Pappret i den rosa hibiscusen är My Minds Eye och det rosarutiga i tofflorna är, hmm, vet inte, men den finns givetvis i butiken i olika färger. Kanske någon av mina DT vänner eller Pia skriva det i en kommentar....:)

En annan bild där jag använt dies från Relax är denna. En härlig bild med turkosblått vatten men själv ser jag inte precis så avslappnad ut....kommer inte ihåg varför men det är väl lite typiskt mig...
Turkosblå Bazzill i botten. Bårderna är ett papper från Making Memories, mycket användbart och väldigt snyggt. Molnen är QK och tillhör regnbågsbården.