lördag 31 oktober 2009

Har ni provat att göra Catarinas vattenfallskort?

om inte så gör det, det är ett lätt sätt att få ett imponerande resultat. Beskrivningen hittar ni här.





allt material finns på JP Hobby

Väskor

Änglar, visst finns dom!
Och ibland behöver änglarna veta att vi behöver dem...
Kanske genom att ge dem en söt liten väska. Vill man kan man göra en personlig tag och lägga i väskan eller varför inte en trisslott eller blomstercheck?!

En juligare till jul?

Eller elegantare vid tex födelsedag?

//Lena

onsdag 28 oktober 2009

Korsdrag.......

...hade jag hemma härom veckan så det stod härliga till. Dörrarna smällde i hela lägenheten och pang...med en rejäl smäll åkte min köksklocka i golvet. Den gick i tusen bitar så det var inte att tänka på att försöka laga den.

Nåväl, scrappare som man är och numera lite klockmakare så gjorde jag en ny till köket. Jag har använt en djup ram, typ tittskåp, så att klockverket får plats ordentligt. Bakgrundspapper är svart och vit Bazzil och givetvis har jag använt Quickutz figurer som dekoration. Urverk och visare monterades och så var jag med köksklocka igen....:)



Jag kan berätta att min nya klocka är VÄL förankrad i väggen numera.

Kräm

ScrapTina

Rosetter

Rosetter använder vi många till jul...
Här har jag gjort en stor variant i My Minds Eye (julserien).

Och här en mindre variant i papper från DCWV som jag satt på papperspåsen jag har klätt.

Beskrivning på hur man gör dessa rosetter??? Håll utkik här i bloggen =)
//Lena

tisdag 27 oktober 2009

Julkort

Med hjälp av Qk stjärna kan man göra dörrkransar på sina julkort.
På ena kortet använde jag "innanmätet" och på det andra "utkanten".

//Lena

måndag 26 oktober 2009

Vänskapskort

Det prickiga söta pappret jag har använt här till paraplyt (Qk Revolution) och till bården (spellbinders) är från KAISER.

Inuti kortet står texten "Vänner i vått & torrt".

CC-utmaningen....


Min tolkning på kitet från Pia...


Mys!


Jag har gjort en liten te-påse till mina tjejkompisar. Pappert kommer från MyMindsEye och ingår i deras Halloween-serie. Jag har stängt påsen med en liten klädnypa. Tror att liknande fortfarande finns kvar på JP!

Trotsåldern...

" Från detta till detta på 2 sekunder".... Jag såg titeln i den amerikansk tidning och visste precis vad scrapparen menade. Jag gillade titeln så mycket att jag ofta tänkt på den och väntat på rätt foto (alla scrap-galna har säkert gjort något liknande)

Många vet säkert hur det kan vara med en liten 2,5 åring hemma. Just nu kan humöret hos min lilla kulighet växla på 2 sekunder....

Jag har använt mig av Sassafrass pappert som grund. Monster figureran (Dracula och Dödskallen) är utklippta från förra årets DCVW-papper. Frankenstein har jag stansat från QK. Titeln är från "Reuse" och "Chocolate". Journaling stickers från SassaFrass.

Journaling: Så det är detta som är den fruktade trotsåldern? Kan vara... "Spooky"

Mera laminering....

Hej,

Här kommer ett annat tips på vad man kan laminera. Jag har sedan länge laminerat snygga papper och gjort dem till små mappar för diverse ting. Bra att ha i handväskan där man kan gömma tråkiga räkningar eller apoteksrecept och liknande.

Här har jag gjort en mapp i Magnolias rara jordgubbspapper, den vita etiketten är utstansad med Spellbinders dies och jordgubbarna är Quickutz. Ett vanligt resårband får duga till att hålla ihop mappen. Jag har slagit i öljetter på baksidan så ser det riktigt snyggt ut.

Kräm

ScrapTina

Upptäcka världen

En layout jag gjorde nu i helgen på scrapträffen. Själv layouten har jag liftat från Marie Larsson på svenska QK-sidan. Jag har använt både alfabetet och jordgloben från Reuse-giftsetet. Så klart är fotot från Bohuslän ;o)

söndag 25 oktober 2009

Och här kommer min tolkning....

Samma papper och samma dekorationen! Men andra foto!

/Christina

Vi fick ett kit från Pia

... och en skiss och en utmaning. Här kommer mitt bidrag:


En liten väska

Kan oxå vara en alternativ paketinslagning om man så önskar...

Det mönstrade pappret är från My Minds Eye's julserie. Den serien innehåller många VÄLDIGT fina papper.
//Lena

lördag 24 oktober 2009

Monsterväska

Att ha med när man går sin "Bus eller Godis - runda" kanske?

För att få formen på fram och baksidan (efter man tillverkat själva väskan) kan man antingen använda spellbinders eller Qk- Ide'n har jag hittat här.
//Lena

fredag 23 oktober 2009

Mera kinderägg =)

En liten presentbag med plats för 2 kinderägg. Kanske att ge de barn som knackar på din dörr och frågar: "Bus eller godis", kanske en gåbortpresent eller varför inte göra det till bordsplacering till dina gäster på din halloweenfest.

Papprena är från My Mind's Eye serien the spiders web och fladdermössen är Qk.
//Lena

torsdag 22 oktober 2009

Alternativ paketinslagning

Gör en smällkaramellspaket med enfärgat eller mönstrat papper, för att variera lite under granen. Vänta dock lite med att ta in den ifall du inte har plastgran =).
Sätt snygga band i sidorna för att stänga paketen. I dem kan du sätta dekorationer som tex charms och din tag (julklappsetikett).


Närbild på Qk snöflinga, glittrad med stickles och prydd med en Pearl Stickers från YouDo.


Låt fantasin flöda och slå in de små paketen extra snyggt i år.
/Lena

tisdag 20 oktober 2009

Klockan är nu färdig.......:)

Hej,

Nu är klockan helt klar, äntligen. Fick tag i urverk och visare idag och så har jag gjort ytterligare några justeringar på den. Så här blev resultatet:


Kräm

ScrapTina

Bröllopsalbum

Jag har gjort ett bröllopsalbum. Använde BIA:n för att binda ihop sidorna och gjorde en egen pärm av chip board. Här kommer ett litet smakprov (resten finns i min blog).

I stort sett allt material finns på JP Hobby!

Pumpa á la Anna Hektor

Anna Hektor var här på scrapträff och gjorde superfina pumpor hon sett på internet. Vi bad om en beskrivning och Anna ställde så klart upp. Här behöver Du dubbelsidigt mönstrat papper, 1 st brad, band och vad Du vill dekorera med. När julpysslet börjar kan Du byta till julpapper och Du har en fin julgranskula i stället.

Börja med att skära ut 11 remsor 14cm x 2,5cm

Chalka kanterna om Du vill

Gör hål i båda ändarna på remsorna med en håltång
likadant i en ända av bandet

Trä igenom bandet i ena delen

avsluta med att sticka i en brads

trä igenom bandet i överdelen så remsorna formas till ett C, stäng med en knut

Vik ut pappersremsorna så det blir en boll

Formen tar sig och Du har en....

fin pumpa

Dekorera med en bit brun pappersremsa som Du strimlar lite och snurrar
runt en penna och Du har fått rankorna till pumpan
Sätt på lite blad och vips...

Pumpan är klar!
Superfin bordsdekoration på skräckfesten

Ett stort tack till Anna Hektor som hjälpte mig med beskrivningen
Du hittar henne här
Ha en riktigt ruskig Halloween!
Pia

söndag 18 oktober 2009

Julscrapping......:)

Hej,

Ja, nu blev det dags för att scrappa jul igen, alltid ligger vi scrappare före högtiderna och eftersom jag redan tidigare i år scrappat jul så är jag väl framme vid julen 2011 i skrivande stund...

Nåväl, inget ont i det. Det var faktiskt Pia som ville ha några julscrappizar så nu har jag gjort några också. Det blev tre olika ting, ett julkort, en LO och en urtavla som än så länge saknar visare, men de kommer.

1. Enklare än så här blir det inte att göra kort! Svart bazzill viks till kortet. Vitt strukturerat papper och på detta en enkel rosett med band i rips som bara är så snyggt. Pia har flera färger och bredder av detta band i butiken. Tilläggas bör att kortet inte är chalkat så det är ju ett bra nybörjarkort. Alfabetet är Quickutz "Holiday"



2. 12x12 LO. Bakgrundspapper från Basic Grey. Snögubbar och julgransgirlang från QK. En LO mest på kul....:)



3. Och så var det min scrappade klocka. Urtavlan går bra att tillverka själv av stabil kartong. Urverk hade jag hemma men visare får jag bege mig ut på måndag och handla så att den blir klar. Allt papper är Bazzill och alla figurer kommer från Quickutz. Det var riktigt roligt och fler klockor kommer jag absolut att göra inom kort.

onsdag 14 oktober 2009

DCWV........snyggpapper i butiken

Hej,

Snyggsnygga papper i block från DCWV finns nu i butiken. Mindre och mellanstora köper man i hela block men Pia är smart och säljer de stora arken (12x12) styckevis....kanonbra! Jag rekommenderar att titta in i butiken och ta en titt på dessa, de går åt som smör i solsken...(bl a för att jag har varit där....:)

Jag har scrappat 3 LO:s som ska hängas upp i sonens musikhörna. Det prickiga pappret är dock inte DCWV utan något annat. "Skyltarna" som finns med på alla 3 LO:s kommer också från ett papper från samma pappersserie.




Ja, Elvis forever, får man väl säga då......;)

With Love//ScrapTina+E