söndag 31 januari 2010

Masker & Mister

Får hänga på den fina beskrivningen som Chris har lagt in tidigare idag och visa upp slutresultaten av Layouterna med Masker & Mister.

I den översta layouten har jag använt fjärilarna som jag skurit ut i transfer-film med silhouetten som masker och sedan sprayat med 2 olika Mister. Jag har använt de vita fjärilarna som journaling spots och bara markerat dem lite extra med en svart penna kring konturerna. Sen har jag lagt till en matchande blomma från prima och 2 olika mönstrade papper från Graphic 45 och Creative imaginations som fotomattor. Jag har ruggat alla kanterna och inkat dem samt rullat kortsidorna kring en panna så att det ska bli lite extra dimension på layouten. Bakom kortet har jag satt en bingobricka från Jennie Bowlin (Pia ska försöka att ta in dem i butiken - allt annat material finns i butiken).
Som en sista detalj så har jag lagt en border-swirl utskuren i brun vinyl med silhouetten.


På den här layouten har jag använt en border av siffror utskuren med silhouetten som mask och sedan sprayat med 3 olika färger (rött, gult och guld). Fyllt i konturen med svart penna. och fyllt i 3:an lite extra eftersom den ingår i min titel. Övrig titel med bokstavsstickers från Adornit. Mönstrat papper, en gammal goding från Kaiserkraft som fortfarande finns i butiken, har jag använt och med hjälp av en cirkelpunch har jag stansat ut cirklar ur det redan prickiga pappret. En ganska enkel layout fick det bli.


Ny DT

Vill härmed välkomna JP´s nya kort inspiratör Anna Hektor!
Efter Lena blev det tomt på kort och andra 3D alster. Anna har varit hos mig i butiken många gånger och varit med på ett antal träffar. Hon har en bred stil som jag gillar och man kan inte förutse hur hennes alster kommer att bli som färdiga och det gillar jag. Så, VÄLKOMMEN i teamet Anna!! Ska bli kul att se Dina första alster här på bloggen.

Här hittar Ni Annas blogg http://designbyhektor.blogspot.com/

Välkommen igen Anna!

Masker och spray

Igår på invignings-träffen så demade DT-Petra hur man använder masker och spray. Man kan använda sig av olika masker. Dels kan man själv göra en mask med hjälp utan Silhouetten och genomskinlig vinyl eller så kan man använda färdiga masker från bla Tim Holtz. Dessa sprayar man med antingen Mist eller Distressfärg blandat med vatten. Finns säkert fler alternativ av spray.

Petra började först med att spray över en vinyl som hon skurit ut några fjärilar ur. Dessa sprayade hon med ljusturkos färg. Spraya gärna i en låda när ni gör detta för då slipper ni att få färg någon annanstans.

Vinylen fäster hon på ett vitt papper


Torkar enkelt bort överflödig färg med en hushållsrulle


Nästa mask hon sprayade var själv fjärilarna (de utstansade ur vinylen) som hon fäste på ett vitt papper


I och med man använder de lösa fjärilarna så kan man själv välja var man vill sätta dom


Här har hon blandat olika färger för att få ett effektiv resultat

Jag hoppas att ni har förstått min lilla beskrivning här. Själv är jag inte så insatt i det här med masker och spray så det kan tänkas att tryckfels-stina har varit framme. Ni får ha överseende med det :o)
/Christina

lördag 30 januari 2010

Bilder från invignings-träffen

Hej!

Idag hade vi invignings-träff på JP! Oj vad många vi var - ca 40 st glada scrapare. Och så trevligt vi hade! Det blev skissutmaningar, scrappa på 60 minuter-utmaning, massor med utlottningar, demon av BIAn, Silhoutten och hur man använder sig av spray och masker. Mat och godis fick vi med och Pia bjöd på trevliga rabatter på lite av varje. Jag tror nog att dom flesta håller med om vilken superbra lokal Pia har fått tag i.

DT-gänget hamnade vid pingisbordet och vi fick sällskap av Maria. Trevligt att träffas!

Många bekanta ansikten men även några nya!

Ni känner igen den va?! Röran....

Camilla och Ditte är djupt koncentrerade! Shhh........

Redan dags att gå hem? Tiden går fort när man har roligt!
Imorgon kommer bilderna på Petra när hon demade masker/spray.
Ha det bra! Tack för en trevlig dag Pia! Stor KRAM på dig!
/Christina

JPs nya dörrskylt

JPs nya butik behövde en ny dörrskylt med öppentider och jag anmälde mig frivillig till uppdraget. Ni som har varit i den nya butiken har kanske sett att det är ett runt fönster i entrédörren, så....skylten fick bli rund! Det där med att "less is more", det funkar inte alltid. Inte när man är har fått upp ångan :-) Nå väl - här är resultatet!

Framsidan:

Baksidan:
Som sagt Pia - mitt Pia-projekt blev ett BIA-projekt :o)
Papper: Pink paislee, Graphic45, Basic Gray, olika cardstock
Dekorationer: Qk-alfabet "CK handprint", "Blossom", "Moonlight", diverse Qk-dies, pearlmaker, 3-lack, samt Bind-it-All

Idag är det dags för årets första scrapträff och vi blir många!! Det ska bli jättekul. Vi ses!
/Christina

fredag 29 januari 2010

Enkla vimplar med Graphic 45 papper

Som dekorationer till en fest gjorde jag enkla viplar med Graphic45 papperna som Pia har i butiken. De är så vackra i sig själva så jag höll det enkelt.

Först skar jag ut alla vimplarna, det fick plats 3 stycken per papper.
Jag drog med en guld-stämpeldyna runt kanten på varje vimpel.
Med silhouetten skar jag ut ramar och bokstäver i vinyl i 2 olika färger.
Sen ritade jag i konturerna runt bokstäverna och satte foto i ramarna.
Till sist så sydde jag fast ett band i överkanten.
Färdigt!




Papperna hittar ni här under papper/mönstrat/Grapihic 45

torsdag 28 januari 2010

Sportlovsaktivitet!!

Hej alla scrapsugna tjejer och killar!

Nu är det äntligen dags för en barnträff! Alla kids, tjejer som killar i ålder 8-15 är välkomna! OBS! FF (föräldrafritt)

I 3 timmar, närmare bestämt mellan 13-16, onsdagen den 24 februari tänkte vi ha en scrapträff för er som saknar något att göra på sportlovet. Det behövs inga foto utan vi tänkte ni ska få scrappa/klä (altra) en burk. Ni bestämmer själv vad ni vill ha burken till - suddigummi, godis eller veckopengen. Allt material får ni på träffen, det ända ni behöver ta med er är god fantasi och ett glatt humör. Resten fixar vi!

Kostnad för denna roliga eftermiddag är 125 kr och då ingår material, korv m bröd och godis. Visst låter det både kul och lockande?! Men vad väntar ni på - anmäl er! Anmälan hittar ni på JPs hemsida och under "scrapträffar".

Jag hoppas att vi ses! Jag lovar att det kommer bli en rolig eftermiddag!

/Christina

Fint till fest

Vad är väl finare till fest än scrappade sånghäften?!



De är enkla att göra!
Skär ut en vimpelformad fram- och baksida
och skriv ut sångerna på lika stora ytor (det klurigaste momentet) som också skäres ut.
Lägg ihop alla blad och klipp ett lagom långt band.
Sy en söm rakt över bandet på ena kanten och sen är det klart!



Jag har använt 3 olika matchande Basic grey papper till framsidorna
och silvermetallic cardstock till baksidan.



Jag använde 2 olika band för att skapa dynamik i dukningen.



Sen gjorde jag enkla namnlappar med matchande papper.




Materialet finns på JP Hobby

tisdag 26 januari 2010

Vägbeskriving till JP i Staffanstorp!

Ja, det beror ju på var Du bor. Jag har lagt in vägbeskrivningar från Värnhemstorget här i bloggen och på hemsidan kan Du se ett antal till på sidan "Butiken i Staffanstorp"
Det är jätte svårt för mig och beskriva vägen för var och en så jag hoppas Ni får hjälp av Eniro.
Skulle det bli helt tokigt så får Ni höra av er. Det kommer att vara skyltat från Industrivägen, innan Ni svänger in på Smidesvägen med JP skyltar så där i från ska Ni hitta.

Välkomna till invigningen på lördag!
Pia

måndag 25 januari 2010

Knappt en vecka kvar

Knappt en vecka kvar på Januariutmaningen. Du hinner fortfarande!!!

Lego!

Denna LO:n kom till efter att Felix hittade en stor låda med gammalt Lego från sin pappa och halvbror. Vi trodde inte han skulle klara det, men vi hade helt fel!


Materiallista: SassaFrass (spillbitar i massor!) QK (Reuse/Rainbow, legobitar,raket) båtar, bilar mfl från YouDo

Journaling: "Vilken skatt! Att hitta pappa och Andreas gamla Lego var spännande. Nu fylls kvällarna av oändliga kreativa projekt. Det byggs allt från båtar, bilar, garage, slott, raketer, flygplan, kök, sovrum, tårtor till mycket annat... Jan. 2010"

lördag 23 januari 2010

Hälsning från Barcelona...:)

Hej,

En liten hälsning från Barcelona skickar jag till er alla. Vi jobbar från morgon till sena kvällar så mycket tid till scrap blir det inte. Det var inte mycket scrapattiraljer jag fick med men bestämde mig att det fick bli vad det blev av det jag hade. Foton hinner man ju inte framkalla när man är här så tur är väl att det finns vykort som man kan klippa till och scrappa av.

Idag besökte jag och kollegan La Sagrada Familia så därför fick det bli dagens motiv. Vi tog hissen upp i en av kyrkans spiror och det var så gräsligt högt så jag får väl mardrömmar inatt...;)


Bilden kommer från ett vykort, texten från en stadskarta. "Snygga bruden" hade jag klar sedan innan men stjärnor, palmer och fotohörn stansade jag här. Stygn med Sakurapenna, den kan jag inte vara utan.


Hola och kräm

ScrapTina

torsdag 21 januari 2010

.servettring.

Av någon anledning funderar jag alltid på hur jag ska vika mina servetter när jag planerar kalas och jag antar att fler har liknande tankar. Så idag snubblade jag in på Martha Stewarts sida och fann denna bild.Det satte igång min kreativitet och fram åkte tunt genomskinligt papper, screwpunchen med olika storlekar på hålen. En stund senare hade jag dessa servettringar i min hand. Snabba och enkla att göra.


Så fram med hålslagaren och era andra punchar nu, samt lite dekorationer. Bara fantasin sätter gränser! Kanske blir det en servettring eller ljuslykta med fin kant... och era idéer kanske ni vill visa oss andra?! Länka hit så hittar vi till er!

/ Catarina

onsdag 20 januari 2010

Kitchigt färgglada kärlekskort


Månadens dt-paket innehöll papper från Pink Paislee Cupid-serie och det passar ju bra nu när det snart är Alla hjärtans dag. Antingen att göra ett kort till sin/sina älsklingar eller att göra en layout som går i kärlekens tecken. Papperna hittar du så klart både i butiken och i webbutiken.
Papper: Cardstock, Pink Paislee Cupid "Bullseye", "Love Potion", "Hearts Bloom"
Dekorationer: Pearlmaker, Dymo, Qk-hjärta, fågel från Maya Road, Thickers-bokstäver och Adornit tiny letters
/Christina

tisdag 19 januari 2010

Kul jul

Har ni precis som jag en massa julpapper över och en massa nytagna julbilder? Ja det är bara att sätta igång. Pia har mycket julpapper kvar och vad passar bättre då än att scrappa julens alla bilder?
Skissen hittade jag på Veckans skiss. Tittar ni riktigt noga så ser ni mig på layouten. Där - långt inne i julgranskulen :o)

Papper: Grön cardstock (wellpapp), Graphic45
Dekorationer: Qk-ornament, Qk-alfabet "Aquarius", röd pearlmaker, chalk och Adornit tiny letters

/Christina

måndag 18 januari 2010

Vinterlandskap!

Även om Tina längtar efter våren och sommaren är det bara att inse att det fortfarande är en bitande kall vinter ute och nu har det dessutom snöat lite. Den här bilden tog jag på nyårsdagen mellan Oxie och Skabersjö och tro det eller ej - fotot är i färg! Det var kallt och grått den dagen.

Papper: Vit cardstock, Maja Design
Dekorationer: Qk-alfabet "Chandelier ", Qk-stjärna, pearlmaker, chalk, Adornit tiny letters
Stämpel: Inkido

/Christina

söndag 17 januari 2010

DT-träff i nya butiken

Världens bästa Pia! We love you - och din butik!

Kassadisken känner vi igen från gamla butiken. Tinas klocka har redan fått en plats!
Även barnen har fått en hörna att hålla till i!

Gott om plats! Borden kommer alltid stå redo!

Massor med utrymme!

Den sedvanliga scrapröran!

Caroline, Linda och Pia fullt koncentrerade!

Vi hade en DT-träff idag i JPs nya lokal. Vi var nästan alla, nåja - Petra, Tina och Mia saknades! Vi spånade på vad som ska hända den 30:e, det ska bli så roligt med en scrapdag och många blir vi med. JPs nya lokal är toppen, ljus och trivsam och med massor med härligt utrymme.
Hann ni inte med ett besök igår på invigningsdagen får ni ny chans i veckan som kommer. Pia har öppet samma tider som innan, ons-fredag 12-18 och lördag 12-15.
Ha det bra!
/Christina

Vi närmar oss Alla <3-dag!

Jag värmer upp - ett litet smakprov inför Alla hjärtans dag! Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men ibland måste man våga!

Papper: Cardstock, Inkido "scrap prick turkos", "scrap prick röd"
Dekorationer: Qk-male/female icons, Adornit tiny letters, svart Pearlmaker

Tyvärr råkade sonen vara lite klåfingrig och körde tummen över pearlmaker-duttarna precis efter jag tagit bilden. Jag får försöka hitta på nåt.

/Christina

Uppdatering:

Det fick bli en blomma över det kladdiga + lite mer pearlmaker.

lördag 16 januari 2010

Ett ljus i mörkret

På Lilla Torg i Malmö har denna fantastiska lampan stått i hela december fram till 13 dag Knut som var häromdagen. Lite kul o intressant information om just lampan och resten av Malmös juleljus hittar ni här!
Fotot tog jag samma kväll som jag tog Wheel of Malmö-fotot. Det här med digitalkamera är fantastiskt. Jag tycker att bilden nästan är lite magisk. Det var en otroligt härlig kväll, kallt o krispigt, lite frost o snö - lite magiskt med en 5,8 m hög lampa som sprider varmt sken i vintermörkret.

Papper: Cardstock, Graphic45 "Buttons a La Mode" och "A Fine Specimen", DCWV "High School Lined Paper"
Dekorationer: Qk-alfabet "Chocolat", Qk-stjärnor, Qk-gatlykta, chalk, pearlmaker, Adornit tiny letters

Ha en skön helg! Själv tar jag en tur till JP i Staffanstorp. Mina Graphic45 är slut nu...behöver påfyllning :o)

/Christina

fredag 15 januari 2010

Wheel of Malmö!

Har ni också råkat ut för det att ni har scrappat en layout och sen står det fullständigt still när ni ska sätta titeln? Igår blev det så för mig. Jag har oftast inga problem att klämma fram en titel eller nån käck mening, jag gillar att leka med språket men igår var det helt blankt.

Jag tog den här bilden efter nyårshelgen en kväll, lekte lite med kameran medan barnen harvade runt på skridskobanan - gissa om jag blev glad när jag såg att den blev bra! Här har jag använt de sista spillbitarna av dom papper som jag använt till mina senaste kort, se tidigare inlägg. Och precis som jag sagt tidigare - kolla baksidan. Jag chalkade som vanligt o skulle precis börja limma när jag då vände på pappret och såg stadssiloutten istället för bara prickarna som var på framsidan (eller om det är baksidan...?) o genast passade den sidan bättre.

Papper: Cardstock, "wellapappat" cardstock, Graphic45 "Tudor Rose" och "The night before Christmas"
Dekorationer: Thickers-bokstäver, Adornit tiny letters, chalk, band och en biljett som jag rotade fram

Imorgon öppnar JP sin butik i Staffanstorp! Tjohoooo! Vi kanske ses! Ha det bra!

/Christina

torsdag 14 januari 2010

Frolle med blommor!


Frolle + Graphic45 = sant! Fick den här stämpeln av Pia för ett tag sedan, nu äntligen har den blivit monterad och ni kommer garanterat få se den fler gång här. Ett enkelt kort men användbart! Basen är ljusbeige, syns dåligt i scannern men ni får tänka er istället....

Papper: Ljusbeige Cardstock, Graphic45 "Secret Garden" (fram-och baksida)
Dekorationer: Adornit tiny letters, chalk

/Christina

onsdag 13 januari 2010

Mer av Graphic45


Flitens lampa lyser om kvällarna - just nu är jag inne i ett stim! Svårt att låta bli när man har fått såna här fina papper! Och kom ihåg - kika på baksidan, kanske är den lika fin som framsidan. Pappret alltså ;o).....
Papper: Cardstock, Graphic45 "Classy Correspondence", "Communique", "Garden Suite", "Tudor Rose"
Dekorationer: QK-alfabet "CK handprint", Adornit tiny letters, Qk-cupcake, Spellbinders nestabilities, spets och band
Stämpel: Inkido
/Christina
Januari erbjudande!

Eftersom jag inte hinner fixa någon julrea på hemsidan skänker jag bort allt som har med julen att göra!!!! Gör en beställning på minst 250:- och Du får varor för samma summa som Du beställt för. Alltså, beställer Du för 250:- får Du julinspirernade varor för 250:-. Det kan vara stämplar, dekorationer och papper som har med julen att göra.
Detta erbjudande varar så länge lagret räcker eller januari ut.

Välkommen med Din order!

tisdag 12 januari 2010

LÖRDAGEN DEN 16/1 kl 12.00...

Öppnar jag upp butiken i Staffanstorp.
Då är Ni hjärtligt välkomna!
Tyvärr är inte kortdragaren klar
och jag kan inte ta kort denna dagen!
En del nya varor har kommit in och mer väntas.
Glöm inte att boka den 30/1 då jag har invignings fest i butiken
Jag öppnar 11.00 denna dagen och stänger när Ni gått hem.
Välkomna!
Pia

Carpe Diem!

Ett enkelt men ganska användbart kort. Basen är vit - syns dåligt. Jag har chalkat en bit vitt papper med grön chalk och sedan tryckt fjärilarna ovanpå.

Papper: Cardstock, Graphic45 "Secret Garden"
Stämpel: FormaHantverk
Dekorationer: Chalk, Adornit Tiny letters

måndag 11 januari 2010

Samma, men ändå inte...

Som sagt - samma men ändå inte. Jag har använt mig av samma papper på båda korten, fram och baksida. Många papper har ju en baksida och det är inte alltid att man tänker på det. Oftast fastnar jag för baksidan. Fast de här papperna är ju såå snygga oavsett sida!

Papper: Cardstock, Graphic45 "Tudor Rose" och "Antiquity"
Dekorationer: Qk-alfabet "Reuse", blommor, brads, Adornit tiny alphabets, pearlmaker och chalk.

Jag har även roat mig med mitt senaste inköp - en wellpappress. Superbra att köra CS-spillbitar i.