söndag 28 februari 2010

Mini-mist flaskor och Twinklings

Då ska vi se om jag kan ge mig på det här med tips o trix! Känner att jag inte behärskar beskrivningstekniken så bra men ni kanske ändå förstår när jag väl är färdig ;o).
Pia har i alla fall fått in Twinklings i butiken. För er som inte vet vad Twinklings är - det är vattenfärger med glitter. Det blir en skimrande och glittrig effekt när man målar. Jag har än så länge bara testat färgerna på lite blommor som jag tyckte behövde piggas upp. Here goes!

Jag blötte upp färgen med vatten och en pensel som jag sen doppade i min vattenfyllda Mini-mist flaska. Efter det var det bara till att spraya blommorna lite tills önskat resultat uppnåddes. Spraya gärna på ett papper eller i en kartong.


Färdiga blommor
Jag var ju tvungen att testa en annan färg med. Twinklings finns i en rad olika fina färger och du hittar dom flesta i JPs butik, aningen i butiken IRL eller på webben.
För er då som inte har någon mini-mist flaska eller någon annan sprayflaska så går det lika bra att måla. Det enda som behövs då är lite vatten och en pensel. Detta var de första blommorna jag testade på så jag provade att måla den ena och spraya den andra.

Antingen
Eller
Jag gillade mest att spraya, det var enkelt o snabbt + så tyckte jag nog det blev snyggast. Det tar förstås en stund innan blomman har torkat men det kan man lösa genom att blåsa försiktigt till exempel med sin embossingfön.

Exempel på färdigt resultat:

Det syns inte jättemycket här på fotona men lite kan man ana att blomman/blommorna skimrar. Vill ni se hur korten ser ut i sin helhet? Då får ni kika in här imorgon.
Ha en underbar söndag och ladda nu för VårRuset ordentligt. Ni vet - äta pasta, sova, värma upp osv. Nästan som OS!
/Christina

lördag 27 februari 2010

Minialbum med papper från Websters page.

Minialbum är roligt att göra tycker jag, även om de tar lite längre tid att skapa. Här har jag satt ihop ett album med Webster´s page-papper som grund. Superfina papper som ger ett lite romantiskt utseende.

Papper: Jag har använt mig av både Webster´s "vanliga" och deras genomskinliga mönsterpapper, samt cardstock i grönt.
Dekorationer: gröna samt vita band, papperslöv, bruna blommor, "handtag" i metall, bling, tag från BasicGrey, genomskinliga ploppar, rubons. Allt från butiken!
(Privat är nyckel, fjärilar, stämplar samt gem men liknande finns i butiken.)
Verktyg: cirkelpunch, kantskrapa, chalk och massor av klister. :)
Och så albumet då förstås...




Nu laddar jag för Vårrus... vi ses där!
Catarina

fredag 26 februari 2010

Äntligen regn?

I går kväll kom det regn istället för SNÖ! Har jag sagt tidigare att jag är trött på snön?

Jag satte mig och scrappade denna LO från mitt "Flutter"-paket. Jag gillar att leka med glaspärlor. Tycker att det ger ensnygg 3D-effekt. Här tänkte jag att det skulle kännas som vattendroppar. Svårt att fotografera, men kanske känslan ändå kommer fram.


Materiallista: MakingMemories "Flutter"; papper "Umbrella", "Stripes" och "Words". Dekorationer: Blommor i papper och filt från MakingMemmories "Flutter", regnbåge och moln från QK. Titel QK "Rainbow". Stickels på molnen och glaspärlor på titeln.

torsdag 25 februari 2010

Sportlovs scrap!


På Kidz bloggen kan Ni nu läsa om en jätte trevlig träff vi hade på JP i går med 19 sportlovslediga tjejer. Denna blogg hittar du här
Tack för igår tjejer!

Årets första påskkort

Påsken är i antågande och det är väl hög tid att göra sina påskkort! Här är ett kort i härliga vårfärger. För visst längtar vi till våren?

Tyvärr vet jag inte vilket märke som dom mönstrade papperna är men stämplarna är från Reprint och jag har färglagt kycklingen med ProMarker.

Är ni laddade för VårRuset???

/Christina

onsdag 24 februari 2010

Senaste nytt från Prima blev en spargris :)

Efter många om och men så kom äntligen leveransen med tre av Primas senaste papper-serier fram. Sedan flytten till Staffanstorp har det ju blivit en hel del adressändringar ;)
Och eftersom jag råkade vara på JP idag *yes!* så åkte jag hem med två serier :D

Watercolor Rainbow och Flight of Fancy har nu det gött i mitt pappersförråd. Men jag har såklart redan scrappat lite med några av papprena :D Det blev en liten sparbössa.
Material/Verktyg:
  • Papper: 2 papper från Flight of Fancy-serien (Prima)
  • Blommor från Prima
  • Brads från CC
  • Bling från INKIDO
  • Pearl Maker
  • Ask
  • Punchar - Fjäril från Martha och Scallop från EK
  • Stickles - Silver
  • Chalk - Chestnut Roan
  • Alfabet stickers från Pink Paislee


Alla varor hittar du både i webshoppen samt i butiken i Staffanstorp.

Nu ska jag scrappa lite mer ;)

Vårhälsning!


Nu är våren inte långt borta...! På måndag börjar äntligen VÅRRUSET i regi av oss på JP Hobby!! Ni har väl inte glömt att köpa kitet? Om ni skyndar er med beställningen så har ni det säkert på måndag och kan då sätta igång med utmaningarna direkt!

På JP's scrapträff förra helgen fick vi ett litet paket med godsaker...! Det blev ett pastelligt vårkort.
*********************
Kortbas i Bazzil Kraft
Fjärilspunch från Martha Stewart - "Monarch Butterfly"
Grönt mönstrat papper från Cloud9Design - "Pear Wine Sorbet"
Rosa mönstrat papper från My Mind's Eye - "29th street market - Fancy Baby Layered Stripes"
Kantstans från Fiskars - "Scalloped Edge"
Öljetter i vårfärger (privata)
Bokstavsstickers "Bubbletters" från KI Memories - "Sweet 'N Sour"
wellpappmaskin
Band med myror (finns på JP Hobby)

tisdag 23 februari 2010

Graphic 45, On The Boardwalk & A Proper Gentleman

Papperna i Graphoc 45 kollektionern On The Boardwalk är så vackra att jag ville ha med många papper på en och samma layout. Jag stansade ut både fram- & baksida av papperna med min Martha Stewart fjärilspunch. Sen la jag en ram runt fotot av mitt favoritpapper och en ram bakom med akrylfärg. En liten detalj med ett hjärta blev det också.



Vad passar väl bättre till den här tjusige badpojken än A Proper Gentleman Collection???




Material (allt utom rub-ons från JP Hobby):
Papper: Graphic 45, On The Boardwalk & A Proper Gentleman, Bazzill Basics
Akrylfärg: Makin Memories, Poppy och Manilla,
Bling: Prima Marketing, Say it in Chrystals & Waco, Pearl Maker
Bokstäver: MakinMemories, Tiny Alpha Ledger, MM, Rub-ons, beach & rummage & EK Success, Architexture
Brads: Reprint, Lås och nyckel
Övrigt: Skelettlöv, blommor, Matha Stewart Stans, Chipboard fr Lil Davis Designs, band, maskinsöm, brad, penna

måndag 22 februari 2010

Laddad Max!

Hur sur blir man inte när man får gjort några layouter och sen så tappar man en av dom utomhus i snöstormen?!?! Jättesur!! Det är precis vad som hände med den här layouten. Efter en trevlig scrapträff i fredags i trevliga vänners sällskap så tappade jag layouten precis när jag skulle hem. Hela fotot blev blött, texten suddades ut och cardstocket är lite bubbligt här o var - men det får vara en del av tjusningen.
Annars - en layout på min son Max som sitter och vaktar sitt PSP innan vi kliver på planet till Sicilien. Till hans (och min) stora fasa var hans PSP urladdat men för en gångs skull så var vi glada över att planet var försenat så spelet hann bli laddat. Ja även Max. Laddad för Sicilien!

Ha det bra!

/Christina

****************************************************************************

Papper: Cardstock, Graphic45
Dekorationer: QK-alfabet "Enjoy", Qk-åska och flygplan, grön pearlmaker, svart foam

lördag 20 februari 2010

1 timme kvar om du vill vara med på bloggcandyn!

Endast en timme kvar om du vill vara med på vår Bloggcandy!
Klicka här för att delta :D

Mer MakingMemories Flutter.

Ett kort och två layouter kommer här. Äntligen får sommarbilderna från ifjol bli scrappade. Allt material kommer självklart från "flutter"serien! Min favorit av allt material måste vara de underbara bradsen i olika former. Vad sägs om de glansiga bradsen med glitter, paraplyer, de små söta fjärilarna och de maffiga rosorna som sticker ut från pappret...mmm-gott, det gillar vi!
Fortsatt härlig scraplördag /Catarina.




fredag 19 februari 2010

Julen är slut!

Men jag har lite foto kvar att scrappa....

Ett av julens bästa foto är från förskolans julfest. Tidig morgon, sur Felix (vill hellre ha ett ljus i handen och vara tärna...) men att riktigt bra foto. Jag gillar att ibland försöka snabb-scrappa och detta är en sådan LO. När man är småbarnsförälder får man hitta tiden mellan alla måsten till att scrappa!



Materiallista: MajaDesign (julkollektionen), pepparkakshuset,klubban mfl från YouDo, minibokstäver från AdornIt, titel utstansad med "Reuse" QK i tunn kork, chalk "Chestnut Roan".







torsdag 18 februari 2010

Golfigt grattis

Jag fick uppdraget att göra ett grattiskort till en 40-åring. Eftersom han är golfintresserad, tyckte jag så klart att det skulle vara mycket golf med i kortet. Fågeln har jag tagit från Maraij som hon gjorde till ett bröllopskort tror jag att det var. Golfhålet är gjort med hjälp av Silhouetten. Träden, texten, blomorna och fågeln är Quickutz.

Kram Mia

Skoltjej!

En layout som jag gjorded vid scrapträffen i söndags. Vi som var där fick ett alla hjärtans-kit som vi fick scrappa fritt från. Bakgrunden är egentligen vit men det syns dåligt då jag fick fotografera utan blixt.

onsdag 17 februari 2010

DT-LO!











Kortmakare som jag är i själen så måste jag säga att jag blev smått nervös när Pia bad mig om en presentations-layout... *iihh* detta är mitt livs andra LO...

OK - erkänner att Martha Stewart har hjälpt mig en hel del på traven... ;0) Kan man annat än älska denna fjäril? Har på känn att ni kommer att få se många fjärilar här på bloggen från designteamet den närmaste framtiden... *hihi*
************************
Bakgrundspapper: Making Memories "Vintage Findings"
Fjärilspunch: Martha Stewart "Large Monarch" & kantstansen med de härliga små fjärilarna är också Martha Stewart, det är bl.a. de små utstansade fjärilarna från denna som jag använt uppe till vänster
Det blå mönstrade pappret är från G45's Gentleman-kollektion.





Problem med hemsidan

Just nu har vissa problem med att komma in på vår hemsida, vi jobbar på att lösa detta så fort som möjligt. Har Du några frågor så tveka inte att höra av dig på jp.hobby@yahoo.se
/Caroline

tisdag 16 februari 2010

Graphic 45, skelettblommor och twinklings

Det finns vackra skelettlöv i affären. Visserligen är de vackra som de är men med lite mist så glänser de bokstavligen.

Först har jag använt Memories Mist i guld.





se så vackert de glänser!





Jag har också provat att blanda Twinklings med lite vatten, eller ganska mycket vatten, som jag har hällt i en av Rengers mistflaskor och sprayat det på 2 löv.







Mot vitt papper syns det hur vackra och fortfarende transparena de är.





De blev en fin detalj på en layout. Lite som vingar kring ett hjärta. Kolla ocså in det vackra "lås & nyckel"-setet som är små brads.




Här är hela layouten



Runt kanten har jag använt en Martha Stuart stans. Ni har väl inte missat dem i shoppen? själv har jag köpt 2.



Allt matrial finns på JP Hobby, papperna är från Graphic 45 och jag har använt Pearl maker överst på fotona. Ramen är i vinyl utskuret med silhouetten.

måndag 15 februari 2010

Vad är det för en dag?


Nä för det är ingen vanligt dag, för det är Petras födelsedag! Hurra Hurra Hurra!


Grattis Petra!!! Välkommen i klubben för snygga kvinnor mitt i livet!!!


Många kramar från oss alla i DT-gänget

söndag 14 februari 2010

Vi värmer upp inför Vår Ruset med en Bloggcandy!

Allt du ser på fotot längst ner kan bli ditt! Gratis, gratis och gratis ;)

Allt du behöver göra är följande:
Lägg in loggan du ser nedan i din blogg, i sidomenyn eller i ett meddelande.
Högerklicka på titeln i detta inlägg och kopiera genvägen så du kan länka loggan tillbaka hit och lägg till sist till texten "Bloggcandy hos JP Hobby! Klicka på bilden för mer information"
Sen meddelar du oss i en kommentar till detta inlägg att du är med i utlottningen genom att skriva in din bloggadress :) Berätta gärna för dina scrappande vänner!

Loggan ska ligga på din blogg innan den 20 februari, efter det lottar vi ut en vinnare i samband med startskottet av Vår Ruset den 1 mars. Vinnaren presenteras här på bloggen.

Loggan:




Lycka till!

lördag 13 februari 2010

MakingMemories Flutter!



Av ljuvliga papper kan man göra ljuvliga saker! Här har jag gjort en liten sko till en liten tjej eller kille. Allt material kommer från Making Memories nya serie Flutter. Ett välkomponerat material med härliga vårfärger och jag lovar att det dyker upp fler alster här snart!
/Catarina



fredag 12 februari 2010

Ni glömmer väl inte utmaningen

Här hittar ni Februari's utmaning, ni är väl med :)
Och så får jag önska er alla en underbar Alla hjärtans Dag!
Själv ska jag på scrapträff i Staffanstorp innan det blir middag och mys med maken <3
Det finns platser kvar om du behöver tid för alla hjärtans dag-korten ;)

På Söndag blir träffen liiiite mer speciell med utmaning och lite annat skoj!

"Flutter away"

Denna LO har jag gjort med papper från MakingMemories nya kollektion "Flutter". Kollektionen består av papper, bokstäver, pins och mycket mer. Färgskalan är härliga vår-färger!

LO:n är ett foto av min systerdotter Hannah med titeln "Little Miss Sunshine".


Papper: Alla från MakingMemories "Flutter" (Pink Brocade, Scalloped DieCut Small Dot, Pattern Stripe)

Dekorationer: Bokstäver från MakingMemories (glitter Bling Alpha stickers) och blommor, små bokstäver (AdornIt Tiny) , Fjäril från QK, PearlMaker. Små tags som jag använt under fotot. Chalk: Chestnut Roan