onsdag 30 juni 2010

Celebrate Sunshine!

Äntligen sommar! Kände för att göra ett riktigt somrigt kort så clearstampsetet från American Crafts / Dear Lizzy fick komma fram tillsammans med mönstrade pappret "Himmel - Moln" från Annette Philip.


Klänningarna är stämplade och utklippta - monterade på 3d-kuddar för lite extra dimension. De två yttersta är stämplade på det mönstrade pappret "Picking Pansies" från American Crafts /Dear Lizzy. De små klädnyporna är från YouDo.


Textstämpeln är embossad i vitt - blomman är ihopsatt av en mängd olika lösa blommor från mina gömmor. Bandet är vitt satinband.

Nästa onsdag blir det rapport från det stora landet i väst! :-)

Ha en härlig onsdag - and don't forget to celebrate the sunshine...!

tisdag 29 juni 2010

En bröllopskarusell

Vad sägs om en bröllopskarusell som också kan vikas ihop till ett nästan platt kort eller minialbum.
Jag skar ut stommen i vit cardstock och valde 2 papper i röda nyanser som matchade den röda kjolen på min bröllopsklänning.
Som ”golv” valde jag 2 olika beiga papper.
Varje del i bröllopskarusellen är som ett eget litet rum med sina egna foto och dekorationer, för att göra det intressantare att se på. Samtidigt har jag valt att binda ihop till en enhet genom att snurra det gröna bladbandet runt om som en ”grön tråd”.
.




Material JP Hobby:
Dekorationer: blommor, strasstenar, metallblommor, självhäftande vinyl, bladband, metalldekorationer, Inkido stämplar & embossing, pärlor, skelettblad färgade med grön mist, chalk och hjärtpins

måndag 28 juni 2010

Bingo o biljetter

Det blir ett kort inlägg från mig idag - semestern har börjat o solen skiner. Gäller att passa på ;o)

Jag gjorde en insats igår för mitt sommar-scrappande och städade i min hörna där hemma. Jag hittade massa fina spillbitar jag har använt till den här layouten, därför kommer jag inte att länka till vilka papper jag har använt, bara bakgrundspappret från Basic Grey. Jag har använt mig av lite olika Qk-dies som dekorationer, samt lite biljetter och en bingobricka från Jenni Bowlin och stickers-alfabet. Det står egentligen buss på engelska på bingobrickan men jag valde att använda ordet på svenska istället. Bus alltså ;o)

Dagens tips blir flera olika tips. Istället för att enbart använda mig av Scotch lim så har jag börjat använda Tape Runner. Så kanon ibland - det kleggar inte igen och kladdar inte. Enkelt på foto bland annat. Det går även att köpa refill till den. Tack för tipset Anna!


Och när vi ändå är inne på den klistriga avdelningen vill jag slå ett slag för den här fantastiska tejpen. Lite dyr kan tyckas men sååå bra!! Den är oumbärliga när du ska föra över långa utstansade ord eller dekorationer till Din layout. Avtagbar och lämnar inga märken.


Sista tipset - är ni sugna på ytterligare en bloggcandy? Kika in till mig!

Ha det bra i sommarvärmen!

söndag 27 juni 2010

Mer Max&Whiskers



Å här kommer mitt sista GästDtinlägg, tack snälla Pia för förtroendet, det har varit kul att skapa ”från paket”!

Denna började med att jag såg Camillas inspirerande tutorial och satte igång att skära papperna. Två färdiga bakgrunder har stått till sig i över en vecka, utan att jag kunnat hitta rätt bilder. Funkade inte med barnbilderna och de jag gjorde nästan svartvita för att de skulle gå ihop med det orangea. Men så hittade jag dessa och lunchfotot passade ju perfekt! Och jag vågade dessutom skära i fotot, en detalj jag haft på min inspirationslista länge!

Material från JP Hobby:

Papper: Basic Grey Max&Whiskers Gretchen + Basic Grey Green at Heart Sage + Bazill Gulf + Vit cardstock

Alfabet: Jenni Bowlin: Chalkboard Alpha Vintage + Reverse Brown stickers

Dekorationer: Blå rosor

Väldigt enkel och ren, även för att vara min stil. Gillar att scrappa även dessa foton, tagna med mobiltelefon och inte helt fantastiska i färgen. Minnena de bär är desto viktigare!

Texten är stämplad med en ministämpel jag haft liggande länge och jag kan berätta att det tog sin tid att sätta alla orden…

Material JP Hobby:

Papper: American Craft Letterbox Sincerely

Alfabet: Jenni Bowlin: Chalkboard Alpha Vintage

Dekorationer: Bling + stämpelset privat

fredag 25 juni 2010

Egenkärlek?

Okej, trodde jag kunde hålla mig ifrån att bli fotad av fotograf, men tji. Syrran drog med mig till en profisionell fotografering och detta blev resultatet. Kul att faktiskt ha ett snyggt foto av sig själva.
Var tvungen att scrappa på detta med lite egenkärlek. Väldigt sällan är jag med på mina LO, men nu fanns det helt okej foto. Denna LO skapade jag till MidsommarCC:n för JP Hobby.



Utmaningen på forumet var en bingo-utmaning. Jag valde PUNCH (Martha Stewart fjäril), BLING (små stickers bling på molnet) och BLOMMOR (blommor från MakingMemories "Flutter")


Materiallista: Förutom det ovanstående...Pappert kommer från SassaFrass, prickigt(rött/vitt) och blått från Advantus. Stjärna och moln från QK. Stämplar: Pippifåglar från MM, hjärtan från Jenny Sandberg Kollektionen, nummrering vid titeln MM. Titel från QK (Reuse, Chick-a-dee) samt Thickers "I".

torsdag 24 juni 2010

Bloggcandy!!!!!!!!!!!!!

Dags för en bloggcandy på JP!!!
Det enda du behöver göra för att vara med är att lägga till dig som följare på JP Bloggen samt lägga in nedanstående bild i din egen blogg och länka hit :)
När du gjort detta så komentera detta inlägg för att vara med!

Lycka till!!!!!!!

onsdag 23 juni 2010

Scrapröra...!

Hej pysselvänner... Så här ser det ut hos mig just nu:


Dvs jag är mitt uppe i ett projekt som jag trodde jag skulle hinna färdigt med, men icke...
Projektet står på hörnan av skrivbordet - bättre bilder och beskrivning kommer så fort jag är klar och hinner fota... Så den som väntar på nåt gott... ;0)

Naturligtvis har jag som vanligt hjälp av min "papercat" ;0)


Hur ser det ut hemma hos er i er pysselhörna??

Kramar från //Anna (och Emma - the cat)

tisdag 22 juni 2010

Metalldekorationer, Jenni Bowlin och Basic Greys Basic

Jag har gjort 3 layouter och på samtliga 3 har jag använt Basic Greys pappersserie Basics, Metalldekorationer från Inkido/Kort og godt samt Jenni Bowlin Bingobokstäver.

Den första layouten är en multi-foto-layout med 6 foto. Som fotomatta har jag valt två papper ur Basic-serien, ruggat kanterna, chalkat och sytt fast med symaskin. Jag har skurit ner Jenni Bowlin bokstäverna så att de blev lite mindre eftersom jag ville att de skulle få plats på bandet, chalkat kanterna och fäst med glue-dots. På JP hobby finns det en massa vackra metalldekorationer som bara skriker "köp mig" och ett av dem, ett löv, har jag fäst på ett utklippt hjärta i Basicpapper under en ros. Fågeln är utskuren i Vinyl med silhouetten.




Material:
Papper: Cardstock från Bazzill Basics, Möntrade papper från Basic Grey - Basics.
Bokstäver: Jenni Bowlin, Adornit mini alpha
Dekorationer: Inkido metalldekoration, organsaband, ros, pärlor, spets, vinyl
Övrigt: maskinsöm, edge scraper, chalk, datumstämpel
På nästa layout har jag klippt lite i papperna för att skapa en ram. Bokstäverna från Jenni Bowlin, som nu är útskurna i maximal storlek, är upphöjda på 3D kuddar. Idén att sy en dekorativ maskinsöm som en solfjäder har jag snappat upp hos talangfulla och inspirerande Dina W. En supersöt Inkidometalldekoration fick bli mitten av blomman.






Material:
Papper: Cardstock från Bazzill Basics, Möntrade papper från Basic Grey - Basics.
Bokstäver: Jenni Bowlin, samt utskuret i Vinyl med Silhouetten
Dekorationer: Inkido metalldekoration, blomma, vinyl, pärlswirl
Övrigt: maskinsöm, edge scraper, chalk, datumstämpel

På den tredje och sista layouten använt Basicpapper både som fotomatta och bakgrundspapper. Jag har återigen satt Jennie Bowlinbokstäverna på 3D kuddar. Jag har också satt små runda Jannie Bowlin bokstavsstickers i mitten av de vackra metallblommorna från Inkido (och mattat metallblommernas glans med chalk). Blommorna sitter på tre cirklar som jag gjort med Melissa Frances crepepapper. Jag skar det i remsor och drog ihop dem i cirklar och chalkade med rött. Jag har stämplat med en stämpel från reprint - "Stämpelset Vingar". I övre högra hörnet har jag satt en stickers från Basic Grey Basics och ovanpå det en bit av en dekoration från ett Basic papper - Basic Manilla Bulletin. I övre vänstra hörnet finns en dekoration utskuren i vinyl med Silhouetten.




Material:
Papper: Möntrade papper från Basic Grey - Basics.
Bokstäver: Jenni Bowlin Bingo Alpha Tile, Jenni Bowlin Tiny Circle Alpha Cardstock stickers, handskrivet
Dekorationer: Basi Grey Cardstock stickers, Inkido metalldekoration, blingstenar, vinyl, stämpel från reprint, Crepe-papper från Melissa Frances (som jag snott ihop till cirlklar och chalkat kanterna), del av bingobricka från Jenni Bowlin
Övrigt: edge scraper, chalk, ink, datumstämpel

måndag 21 juni 2010

Tags + Distress + Mist

Jag var på kurs i torsdags och då fick jag bland annat lära mig hur man gör såna här snygg tags. Det är beroende-framkallande kan jag säg och en som kan skriva under på det är JPs egen Pia. I fredags på scrapträffen så hade en av tjejerna glömt sina foto och då satte jag henne snabbt i arbete - hon fick helt enkelt göra tags! Pia hankade på och så här snygga blev Pias tags:

Mina tags, några av dom.


Jag tänkte därför dela med mig av min nyfunna kunskap och försöka sprida lite glädje :-) i denna underbara sport. Det är ju alltid kul att lära sig nåt nytt! Ok - då kör vi!


1. Viktigt att tänka på är att man har ett underlag som är glatt (alltså halt) när man jobbar med tagsen och Ink blending tool. Man färgar in blendern i valfri Distress ink och sen jobbar man med den med cirkelrörelser, redan på underlaget, för att sakta men säkert jobba på färgen på tagsen. Om man inte gör så kan man få skarpa kanter med färg och dom är svåra att få bort. Alltså - cirkelrörelser!


2. Du väljer själv hur ljus eller mörk du vill färga in tagsen, vill du bara ha en färg - det är ditt val.

3. Skulle du vilja ha fler färger så bytar du foamet som du färgat in med första färgen och så gör du likadant med nästa färg. Foamet bytar du lätt eftersom det sitter med kardbord-band, tvätta gärna av det när du är färdig.




4. Färdigt resultat - infärgad med två olika färger. Resultatet blir rätt häftigt. Vill man leva lite på farliga sidan så kan man spraya lätt med lite vatten på så blandar färgerna sig ännu mer.

5. Eller så sprayar man med mist. Jag var första-gångs-spayare-med-mist men det var inte sista gången. Finns i många läckra färger, ser jättegoda ut ;o)

6. Nästa steg sedan är att eventuellt stämpla något motiv på tagsen. Här har Pernilla( som glömde fotona) valt en lykta från Inkadinkado, jättefina clearstamps som finns i en rad olika motiv.

7. Pernilla valde att stämpla motivet med samma färg som hon inkade in tagsen med och det blir en ganska snygg effekt.

Här håller Pia på för fullt med att stämpla olika motiv på sina redan infärgade tags. Många blev det och snygga blev dom. Se första bilden! Pia använde också stämplar från Inkadinkado, bland annat de här och de här.


Så vad behöver man då? Häng med på en liten runda i butiken!


1. Först behöver man tags - finns i olika storlekar och är väldigt prisvärda.

2. Sen behöver man Distress-dynor. Och dom finns i en uppsjö av läckra färger.

3. Man behöver även blending tool och kanske lite extra "dynor".

4. Sist men inte minst behöver man mist. Det är så klart inte nödvändigt men what the heck - det gör det så mycket roligare! Många olika läckra färger och valet kan vara svårt att göra. Varför inte passa på denna veckan - alla som är med på JPs midsommar CC får köpa Mist för en billigare peng. Men bara om man deltar i CCn... Kika in under erbjudande.

Vad ska man använda tagsen till då? Tja - man kan ju ha med dom på layouter eller kort, man kan hänga dom i en blomma eller använda det som ett bokmärken. Du bestämmer - det är bara fantasin som sätter gränser :-)

Ha det bra!
/Chrisitna

söndag 20 juni 2010

Färgade cirklar

Här har min nya cirkelpunch fått jobba! Och eftersom papperna i paketet var FÖR välmatchade plockade jag fram lite gammalt spill i starka färger.

Och när jag färdig, kunde jag inte låta bli att häfta dit snigeln jag fick av Lovisa häromdan <3

Allt material JP Hobby:

Papper: Basic Grey Green at heart / oscar + Orange Cardstock

Alfabet: Teeny alpha från Glitz

Dekorationer: Bling + Halvpärlor (privata)

lördag 19 juni 2010

Grattiskort

Idag är det bröllop och jag firar detta genom att göra Grattiskort á lá prinsessstil.

Materiallista till kortet:
Ljusgrön cardstock som grund.
Pion designs mönstrade papper.
Martha Stewart stans till kanten.
Ljusblått grossgrainband.
Stickersalfabet från Basic Grey.
Prima bling.
Två stansar, en rund och en med vågad kant till blommorna.
Brad från Reprint i mitten av blommorna.
Chalk i färgen Creamy Brown.
Glimmermist från Tattered Angels.

/Catarina

fredag 18 juni 2010

Lite från BG!



På senaste scrappträffen fick jag mina händer på lite BasicGrey-papper. Jag gillar detta rutiga papper, enkelt och spännande som bakgrund. Till detta har jag använt papper med mycket färg. Kan ju inte dra ner på dramatiken! Det prickiga pappert är Advantus senaste kollektion.
Denna LO är en vanlig syn hemma hos oss. Felix har älskat Pingu sedan han var lite plutt och fick sin första vid 6 månaders ålder. Han har sedan dessa samlat på sig fler och ofta är alla med i leken. Just detta tillfället var det "vila" på förskolan hemma....
Materiallista: Papper från Basic Grey och Advantus. Titeln är också från BasicGrey och är ett stickersalfabet. QK: Mansymbolen, pingvinen, skölden.

onsdag 16 juni 2010

Bildmålarna!

Det finns väl ingen som har missat att det är kanonprisBildmålarnas stämplar i JP-butiken? Och det är väl ingen som missat utlottningen man är med i med sin beställning? Och framförallt är det väl ingen som missat att man är med i utlottning genom att kommentera på JP-bloggen??? :-)

Här kommer ett vanligt 6"x6" (15cmx15cm) kort med svart Bazzill som bas. Lite paperpiecing har det blivit på söta Tossa, samt en "himmagjord" blomma på bästa Rimna-vis.

Tossa med Hjärtan är färglagd med distresser på 180g akvarellpapper. Klänningen är "paper-piecad" med mönstrade papper från Basic Greys serie BASIC - samma papper som i bakgrunden för lite extra effekt.




Bokstavsstickerserna är riktiga favoriter och perfekta för kortmakare eftersom de är så små!
Journalingstämpeln är från ett set med clearstamps från Autumn Leaves.
Övrigt material:
cirkelpunch, vit gelpenna, chalk, distressverktyg, pearlmaker, svart brett grossgrainband.

Trevlig onsdag alla pysslare - nu är det bara 2 dagar kvar till Midsommar-CC'n!!! :-)

tisdag 15 juni 2010

Hip hip

hurra!

Grattis på födelsedagen här kommer det en tårta! Kalorisnål men ändå fylld av läckerheter!





Allt material JP Hobby:
Papper: Basic Grey - Green at heart
Dekorationer: skelettlöv, nyckel- och nyckelhålsbrads, träfjäril, emaljerad berlock, pärlband, metallfjäril, pärlbrad, band, spets, pärlband, mist, swirl, bladband, bukettblommor, Martha stewart borde punch
Askar att altra i 3 olika storlekar

PS ni glömmer väl inte min födelsedagscandy??? Det är en vecka kvar! Man kan vinna ett presentkort på JP Hobby!!

måndag 14 juni 2010

Skolavslutningen avklarad!

Skolavslutningarna är avklarad och nu är det sommarlov!! Underbart även om det är svårt att tro när man tittar ut. Men - det är ju perfekt scrapväder! Och vem är det som säger att man måste scrappa kort eller layouter? Inför midsommar är det ju bra att ha med sig en gå-bort-present så här kommer ett rätt använtbart tips.

Jag altrade lite konservburkar till barnens fröknar inför skolavslutningen. Det blev 3 olika blomburkar i olika storlekar, färgställningen blev densamma då jag köpte enbart rosa sisel (det där trådiga runt själva blomman).

Jag fick använt en hel del gamla spillbitar och det är ju alltid bra! Vindsnurran på pinne är en QK-dies som jag fäst med limpistol. Jag har även fäst det papper som jag har klätt själv burken med med limpistol. Ni som var på JP scrappen kommer kanske ihåg att DT-Linda demade just ungefär detsamma. Fast hon stoppade godis i sin burk :-)

Jag har använt mig av lite olika dekorationer, bland annat - band, blommor, blad, punchinella, pearlmaker, Martha Stewart punchar, men även lite QK-dies så som myror, jordgubbar och nyckelpigor.

En del mönstrade papper är från Magnolia och Pysselgumman samt "wellpappat" cardstock. Det mesta hittar du på JP, men mycket kan du säkert hitta i din egna scraphörna. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Lite närbilder

Så - kasta inte alla gamla konservburkar, spara några - de går ju att återvinna. Det finns ju de burkar där man kan låta locket sitta kvar lite på sniskan, kan bli himla fint!
/Christina