fredag 30 juli 2010

Ett litet kalas!

Under månaderna mars-juli har vi massor av kalas i familjen och bland vännerna. Denna gången har jag gjort kort till många av kalasen. Jag satsade på att göra ett par stycken som jag sedan kunde använda under kalasmånaderna. Mycket bättre än att hastscrappa precis dagen innan man ska iväg.

En liten kille från dagis fyllde tre år och Felix skulle på kalas. Presenten var en hink med en lupp i locket också givetvis lite småkryp i plast. Jag tyckte att påsen var trist och scrappade en ny. Jag använde cellofanpåse från JP och gjorde en ny lapp. Påsen dekorerades med myror från QK och bokstäverna är clearstamps från Prima. Till detta blev det ett litet kort med en robot.





onsdag 28 juli 2010

Ett litet fågelhus...

Hej allihopa!
Nu är jag tillbaka från min underbara semester! Det är nästan så man får lite dåligt samvete av att sitta inne och pyssla när solen skiner och det är full sommar utomhus - men självklart har knåpat ihop ett litet onsdagskort till er:


Till själva fågelhuset har jag använt mig av ett mönstrat papper ur Basic Grey's serie: BASIC. Taket är vanligt vitt CS som jag använt en kantstans från Fiskars (Threading Water) på och sedan klippt remsan mitt itu för att sen sätta ihop lite snett på mitten för lutningen på taket. Remsorna är lite lätt infärgade med Chalk från ColorBox: Creamy Brown.
Pippin är en av stämplarna i clearstampsetet från Basic Grey som jag färglagt genom att använda en blenderpen och bläcket från vanliga stämpeldynor.
Blommorna är från Prima, bladen är utstansade i grönt CS och markerade med vit penna. Texten är skriven på fri hand.

Nu - tillbaka ut i det underbara vädret!
Kram //Anna

tisdag 27 juli 2010

Be{e} Happy!

Jag har lekt lite med Gesso {vingarna} och American Crafts Dear Lizzy Spring collection. Det var skoj :) !



Material (allt utom Gesso från JP Hobby):
Papper: American Crafts: Dear Lizzy Spring - Lazy Ladybug, Humble Honeybee, Flowering Fields & Puddle Play; Letterbox - Sincerely
Boksträver: American Crafts: Chit Chat
Stämpel: American Crafts: Dear Lizzy Stamp Collection, Warble
Övrigt: Gesso, Ink, Svart penna

måndag 26 juli 2010

Presentask i tetraformat

Dom här roliga små presentaskarna har jag sett lite överallt när jag har varit ute på mina dagliga surfrundor, senast hos Nilla. Vill ni veta hur man gör? Kika in hos henne! Jag lovar det är busenkelt! Och roligt! Som vanligt....

Jag har gjort 2 st i två olika storlekar, den störra är 16x30 cm och den lille är 15x20 cm.

Här har jag använt mig av Maja Design och en nestabiliti från Quickutz samt lite rosor som jag fäst med limpistol. Min nya vän! Tyvärr såg jag när jag var färdig att jag använt mig av stickers-bokstäver som inte Pia har men det går lika bra med dessa till exempel!

På denna lilla så har jag punchat ut en cirkel + en scallopcirkel från Qk, limmat dit lite blommor med min limpistol. Bokstäverna är thickers och du hittar sådan här.
Jag såg att Nilla har sytt kanten med symaskin och det blir ju himla snyggt men jag hade inte riktigt tid. Viktigt är det så klart att inte glömma att fylla presentasken med vad du hade tänkt dig. Som sagt, jättelätta att göra och det går snabbt.
/Christina


lördag 24 juli 2010

Layout med Dear Lizzy


Här har jag använt mig av Dear Lizzys American Crafts färgstarka papper som bakgrund till layouten. Som komplement valde jag att sedan lägga en tjock fotomatta i enfärgat grön cardstock för att framhäva mina foton. Jag använde mig av en cirkelstans för att stansa ut i fotot samt göra en textruta. Fjärilarna är en privat stans från Martha Stewart. Gitarren och texten på vinröd bakgrund är utklippt från en reklamposter kring arrangemanget. Rubriken är en dymo samt stickerbokstäver, liknande hittar du här. En tag har jag dekorerat med samt band, häftapparat och blingstenar.

Fortsatt trevlig Lördag
/Catarina

fredag 23 juli 2010

Semester!

När ni läser detta inlägg ligger jag på en strand i Turkiet med min lilla familj.... Just det! Det är äntligen dags för solskens-semster (som det heter enligt Felix...)
Jag har gjort lite nya adresslappar till bagaget av gamla spillbitar. Jag använde min QK-låda "RELAX". Vad passar bättre än lite sommar och sol på bagaget!?!



Jag har laminerat min bitar med lamineringspapper som inte kräver en maskin. Smart, va?
Ha en skön vecka!

onsdag 21 juli 2010

Lift

Ja, som sagt så utmanade Petra oss i att lifta varandra. Jag skulle i och för sig ha väntat tills jag hade mer tid att sitta ner i min alldeles nya och egna scraphörna. Jag har ju tagit på mig en massa extra jobb i sommar så jag är inte helt nöjd. Detta är en 8x8" lo och jag längtar tills jag har tid med 12x12 i stället :)
Jag fastnade direkt för Petras "Ving slag" och bestämde mig att det får bli den, här ser Du Petras Lo och visst är det snygg, enkel men ändå fullkomlig..............

Här är då min tolkning på denna snygga Lo. Kanske lite väl enkel.........men men, håll till godo. Ser fram emot fler utmaningar efter V 32 då jag inte har så mycket jobb.

Hoppas Ni har en riktigt skön sommar!

Och glöm inte REAN i butiken i Staffanstorp nu torsdag och lördag. 25 % på ALLT!

tisdag 20 juli 2010

Lata semesterdagar

Jag har 3 blötdjur till barn som älskar att vara i vattnet. Här är en av dem:


Den lilla rosen har jag gjort genom att snurra en smal remsa av crepepappret.

Material (allt utom bokstäverna från JP Hobby):
Papper:Basic Grey Basics Jargon, Pink Paislee Cupid collection Bow and Arrow, Korkpapper, Crepe papper från Melissa Frances
Dekorationer: Pärlband, Inkido/kortog godt metalldetaljer, pins, pearls, staples
Bokstäver (egna): Pink Paislee Fashion Script Alphabeth stickers blue
Övrigt: färg, martha stewart stans, chalk

måndag 19 juli 2010

Flipp eller F(l)opp?

2007 var nog den sommaren som Crocsen verkligen slog igenom, alla hade sådana - foppatofflorna!
Skön och enkla att hoppa i men med viss risk för en o annan stöt. Men det var smällar man fick ta när man ville ligga på topp :o)
Har ni nångång börjat på en layout, lagt den vid sidan, kört fast och sen bara glömt den? Det har jag! Inte denna dock men fotot som jag använt har suttit på en annan ofärdig layout.
Förra veckan letade jag fram den, rev av fotot, skar till det litet och se gnuggade jag geniknölen. Än en gång togs spillbitslådan fram igen och där hittade jag passande papper från Maja Design "Efter regn kommer sol" och "Sin lyckas smed". Bakgrundspappret är från Basic Greys serie Kioshi "Kiku". Jag har även använt Adornit tiny alphabet och Thickers-bokstäver, jag har stämplat med Inkadinkado och sprayat med Chipboard Mist

Christina

lördag 17 juli 2010

Vi har blivit utmanade...

..av Petra att lifta någon i DT-gänget. Självklart så hoppar man på en sådan rolig utmaning!
Jag har valt ett kort som Anna har gjort. Detta:


Och här kommer då min layout(12x12 tum)


Material: Grön cardstock som grund, Dear lizzys randiga papper från AC, Band från butiken, Brads från YouDo, Blommor från Prima, bling, Skelettlöv, texterna kommer från BG Green at heart, JenniBowlin Vintage Navy samt filtbokstäver från AC. Allt finns i butiken:)

Fortsatt trevlig lördag /Catarina

fredag 16 juli 2010

P-skiva!!!

På JP Scrappen i våras var det en utmaning om att göra något manligt. En av tjejerna på träffen (tror hon heter Malin...) altrade en rolig p-skiva. Jag har liftat hennes idé och gjort en liten p-skiva till min lilla mamma.

Jag tog den gamla p-skivan och använde som mall. Jag ritade av hela skiva på två papper, baksidan och framsidan. Sedan var det bara att skära hål för siffrorna och dekorera!


Have fun in the sun!!!

tisdag 13 juli 2010

Jag har utmanat mina DT-kollegor...

Jag har utmanat mina DT-kollegor {inklusive Pia} att lifta någon i DT-gänget.
Först ut är min lift av Carolines inspirationsalster till Juliutmaningen -"I wont let the sun go down".
Som ni ser så har jag även använt ordet sol så faktiskt skulle min layout platsa i Juliutmaningen :)



Material:
Papper: Inkido: Scrap enkelwell samt Scrap Prick Beige, Maja Design Carpe Diem
Dekorationer: Pärlband, blommor, skelettlöv, bling
Övrigt: Martha Stewart Stans, edge scraper, Mist {på skelettlövet}

måndag 12 juli 2010

En glimt av framtiden?

JO - det är jag!
Lite roligt och ovanligt foto! En kompis tog bilden på midsommarafton, mixtrade lite med sin i-phone och rätt som det var hade han gjort mig äldre och ganska mycket mer lik min mamma. Känns tryggt...;o)
Jag har sprayat en vit cardstock med chalk-mist, Cotton Candy och Peacock. Jag är fortfarande rätt ny i det här med spraymist och har kanske sprayat lite för försiktigt. Det blir i alla fall en kul och snygg effekt!
Spillbitar från Maja Design och Graphic45, snygga snygga papper! Frågetecknet har jag tryckt ut i svart vinyl med min Silhouette, jag använde även vinyl till "Framtiden". Lite utspridda stänk med pearlmaker, lite blommor o blad och sen var layouten färdig!


Tyvärr är den svarta vinylen slut, men Pia har fortfarande kvar i andra härliga färger. Själv funderar jag på att investera i den här. Vinylen går ju även att använda i Revolution och jag skulle tro även i tången, har dock inte testat än. Det som är bra med att stansa ut sina bokstäver i vinyl är att dom är självhäftande och så kan man flytta dom som man vill.

/Christina

söndag 11 juli 2010

Juli månadsutmaning

Ni glömmer väl inte att vara med i juli månadsutmaning. Det är Caroline som håller i utmaningen och all information hittar ni HÄR!

lördag 10 juli 2010

Album på resan...




Varje gång jag åker på en längre resa gör jag ett litet minialbum med tomma blad, en sida för varje dag jag är borta. I detta album kan jag sedan skriva vad som händer under resans gång, vad vi varit och upplevelser vi fått. När jag sedan kommer hem är det lätt att komma ihåg exakt vilka foton som är tagna just den dagen när jag scrappar om resan.

Här har jag använt mig av mönstrat randigt papper från Dear Lizzy och utklippt grön textruta från Letterbox båda av märket American Craft. Grön och craft cardstock samt ett gammalt journalingblock fick bli sidor inuti. Siffrorna är tryckta med privata foamstämplar och runt varje siffra har jag ritat med en färgpenna. Med hjälp av en cirkelstans gjorde jag tre cirklar ur craft cardstock till framsidan och satte en bling i varje. Texten är Jenni Bowlin vintage navy stickers. Framsidan har jag även ritat runt med färgpennor som en ram. Slutligen lite fint band runt metallringarna som håller ihop minialbumet.

Fortsatt Trevlig Lördag /Catarina

fredag 9 juli 2010

Vimplar!

Just nu är det jätte poppis med vimplar på kort, LO och till alla sommarkalas! Om du missat det så gjorde både DT-Christina och DT-Petra jättefina under våren. Leta gärna på bloggen!

Även jag är lite såld på vimpeltrenden, men gillar att hitta min egen stil. Denna gången har jag stansat ut stjärnor (QK) som jag klistrat på snöre (Scrappers Floss). Jag tycker att det ger en känsla av vimplar, men ändå lite annorlunda.




Materiallista: Bingobricka och biljett från Jenni Bowlin, pappersspill från SassaFrass, Advantus och BasicGrey. Titel från Quickutz "Relax" och Rainbow. Fröplantan från Quickutz "Reuse"

torsdag 8 juli 2010

Litet bokmärke...

Min söta mamma fyllde år i helgen! Jag gav henne bland annat en spännande deckare att läsa på semestern. Till detta fixade jag även ett litet bokmärke. Jag har lagt upp en fullständig beskrivning på min blogg om du vill veta hur man gör. SUPERENKELT!

Materiallista: Jag har använt spillbitar från mitt jul-paket från JP Hobby. Kanten är stansad med Martha Stewarts punchen "Lace". Körsbär från QK. Scalloped-cirkeln från Nestabileties.

Snart helg!

Vi börjar med att säga Grattis till Helene som lottades fram i juni månads kommentar-tävling!
Ett mail är skickat till dig med vinstkod! :)
Samma tävling gäller nu i juli också såklart! Lägg en kommentar i valfritt inlägg - vi lottar fram en av er i början av Augusti som får en vinstkod till ett värde av 50:-
Sen vill jag berätta att Pia säljer ut alla mönstrade papper för endast 9:- styck!
Gäller i webshoppen - Endast imorgon, Fredag (00:00-23:59)
Ha en underbar helg!

Rapport från "over there"!

Hej där hemma! Här kommer några ord från andra sidan jorden...
Det är varmt - rejält varmt. Över 90F idag vilket väl är sisdådär en 36-37 grader... Lite för varmt för min smak. Men som tur är finns det ju massor av trevliga "malls" med aircondition i, så det blir nog lite shopping senare idag för vår del!
Imorgon flyger vi ner till Kalifornien över helgen för att besöka Thomas släktingar i Sacramento/San Francisco. Där ska det tydligen vara ännu varmare... ;0)
Lite scrap-shopping har det blivit. Michael's är ett mycket trevligt ställe med en enorm avdelning Martha Stewart. Paper Source var också trevligt. Och det har även lagts en order till Stampin' Up! Så väskan hem kommer helt säkert att vara full med scrapprylar (så kan T ta med sig smutstvätten hem sen senare i augusti när han reser hem... *hihi*)

1000 tack Christina för den utsökta LO'n om Seattle. Mycket snygg och passande!

Vi ses snart igen - ta hand om er där hemma!

Kram //Anna

onsdag 7 juli 2010

Spillbitar & biljetter

Medan DT-Anna roar sig i några veckor bla i Seattle, USA, passar jag på att kapa hennes blogg-onsdag. Bjuder därför på ett smakprov från min resa till Seattle som jag gjorde för några år sedan. En mycket trevlig stad!

Dom här fotona var inte helt lätta att hitta papper till för den tråkiga färgen på byggnaderna fick det mesta att se grönt ut. Till slut gav jag upp. Jag fick helt enkelt vända mig till spillbitslådan - där finns ju en del att ta av, bla från Graphic45, Prima, Basic Grey.
Som dekorationer har jag använt mig av mina USA-dies, lite biljetter samt ett stickers som föreställer Space Needle i Seattle. Det var en av de första sakerna jag köpte när jag började min scrap-bana och den har bara legat o väntat. Ideén var redan klar, men det tog några år innan själv LOn blev färdig. Bokstäverna har jag skrivit ut i vinyl med min Silhouette, då kunde jag få dom i den höjd jag ville ha.

Nu väntar vi ivrigt på att kanske få en rapport från Anna over there!

/Christina

tisdag 6 juli 2010

Artsy scrap med Inkidos prickiga papper

Inkidos prickiga papper är perfekta för ArtJournaling och lite experimentell scrapping.





Material:
Papper: Bazzill Basics, Inkido
Dekorationer: Inkido strasstenar, Chalk Mist {Mask utskuren med Silhouette i vinyl}, pennor, akrylfärg {stämplad med en toarulle}, Crackle media, maskinsöm, Martha Stewart borderpunch

måndag 5 juli 2010

Nytt från Bildmålarna!

Pia har fått in lite nya stämplar från Bildmålarna, bland annat dessa två som jag har använt mig av.

Först ut - lite kärlek, en stämpel med ett brudpar. Passar ju bra nu när det är sommar och bröllopstider!


Här har jag använt några av Magnolias nya papper som finns i butiken, samt Pysselgummans papper. Jag har även försökt mig på att stämpla några turtur-duvor uppe i ena hörnet men det gick ju så där. "Ögonblick att minnas" - stämpeln från Jenny Sandberg Design. Blomman har jag sprayat med lite mist, ivrigt påhejad av min son.


Samma stämpeln men med andra papper från Magnolia, även dessa är nya. Textstämpeln är från Inkido, hjärtat är ett tårtpapper, finns i olika storlekar. Fjärilen är en Martha Stewart-punch.

Denna underbara stämpeln kommer bli en klar favorit i sommar! Bara älskar den! Jag har stansat ut den på en spellbinders scallop-cirkel, och sen monterat den på ytterligare en cirkel, därefter satt allt på ett tårtpapper. Sen lite vimplar på det! Text-stämpeln är en gammal stämpel från Magnolia.


Det fick bli ett sommar-kort till med denna härliga stämpel. Denna gången har jag använt mig av lite spillbitar. Alla mönstrade papper är från Anette Philip Design, du hittar dom här, här och här . Jag gillar verkligen dom här papperna för dom är så himla somriga och fräscha. Alla dekorationer är från Quickutz. Bokstäverna är Adornit och Basic Grey - kika in under "Stickers" i webbutiken - där finns en uppsjö av bokstavsstickers.
Alla stämplar är färglagda med ProMarker!
Ta det lugnt i sommar hettan!

lördag 3 juli 2010

Vinnaren är...

Då är det dax att dela ut vinsten för Juni månadsutmaning!

9 bidrag har kommit in och alla är verkligen superfina. Det är härligt att se de olika lösningarna på denna lite kluriga utmaning där man kunde välja att skapa utifrån färgerna gult och blått eller i formen av Sveriges flagga. De flesta av er har valt att skapa i färgerna:)

De inkomna bidragen kommer här:
1. Camilla

2. Joggemia

3. Teamjes

4. Emma

5. Annica

6. Sara

7. Irené

8. Elina

9. Petra


Genom lottning i Random.org går vinsten till... Elina!

Grattis!

Hör av dig till Pia och JPhobby på mailadress: jphobby@yahoo.se för att få din vinst:)

En layout...


Med spillremsor från serien Advantus och deras mönstrade papper gjorde jag bakgrunden till denna layouten(12x12 tum). Basen är ett grönt cardstock som matchar det gröna i serien. För att göra layouten lite mer levande rullade jag vissa av remsorna med hjälp av ett smalt penselskaft och fick på så vis lite 3Deffekt. Alfabetet kommer från Basic Grey, tagen finns i flera olika storlekar och jag stämplade den med privata stämplar samt ett sidenband i hålet, gröna bling som dekoration samt vita blommor som jag snurrat stjälkarna på. En enkel och rolig layout!
/Catarina

fredag 2 juli 2010

Snabb Scrap!





Denna veckan och kommande har jag satt mig för att bli klara med alla LO som ligger här och där! Först ut blev denna med Advantus-papperna från JP Scrappen i våras. Jag har haft LO:n liggandes, men först nu blev den klar. Jag har valt en enklar LO från vad jag brukar. Ibland är det bra att kunna begränsa sig själva att göra saker lite enklare ;-)


Materiallista: Papper från Advantus. Titel utstansad med QK "Relax".