tisdag 31 augusti 2010

Med Martha Stewarts borderstansar

kan man göra nästan vad som helst vackert

Det svåraste med den här layouten var att klura ut hur Photogenic stavas
*LOL*



Material:
Papper: Bo Bunny MamaRazzi Collection
Bokstäver: Bo Bunny Kitchen Spice
Stämpel: Bo Bunny
Övrigt: Band, Martha Stewart stans, brad, egentillverkad blomma, Retro stans, Ink

söndag 29 augusti 2010

Tips på nytt i scrapvärlden

Vi hade en liten DT-träff idag hos Pia, ja den blev liten - vi kom o gick lite si o så men fick utbytt många tankar och ideér ändå.

Jag har provat att scrappa i ett nytt format, 8x12. Både roligt och utmanande + att pärmarna tar inte så stor plats ;-).
Nyheter på den här layouter i scrapvärlden är bland annat tejpen som jag fäst på fotona (lånat av Dt-Petra), likaså är ugglan ny (punch lånad av Dt-Anna) och "HINDER"-texten är ett nytt Cuttlebug-alfabet (lånat av Pia). Alfabetet är utstansat i svart blankt cardstock och sen har jag sandpapprat på själva bokstäverna för att få fram det vita.

Övrigt material - från spillbitslådan!

/Christina

lördag 28 augusti 2010

Ett kuvertkort




Här har jag använt mig av ett mönstrat papper från My Mind´s Eye ur serien Lush. Det är dubbelsidigt och passar så bra när man vill göra något där båda sidor ska synas tycker jag. Kortet är 20x27 cm och jag har vikt det i tre delar. Ena änden har jag gjort spetsig och andra klippt ut en rundel. Jag sydde kanten på symaskin, använde ett brett sidenband som stänganordning och så lite dekorationer. Bland annat har jag gjort blomman med hjälp av Magnolias underbara die.

Fortsatt trevlig Lördag! Catarina

tisdag 24 augusti 2010

Liten tiger



Material:
i pricip allt American Crafts - finns mera i butiken!!!

måndag 23 augusti 2010

2 kärlekar

I Catarinas inlägg igår visade hon hur hon tolkat en skiss på 4 olika sätt. Skisser är ju himla bra att jobba efter, i synnerhet vid idétorka. Själv hittade jag en skiss på Veckans skiss och så här blev min tolkning.


Mina 2 små kärlekar!

söndag 22 augusti 2010

Julkort.


Jag valde att göra ytterligare en utmaning till mig själv baserad på "8 is enough" och detta material ovan valde jag ut att arbeta med.

Julkort var det jag planerade att skapa denna gången där av materialvalet.

Jag valde oxå att arbeta efter en skiss och denna hittade jag här:



Så här blev mina fyra kort!





kram Catarina

fredag 20 augusti 2010

Dymo!

Jag bara älskar min DYMO! Kanske ett starkt ord att använda men ack vad den är användbar till mycket. Här har jag gjort en LO med betoning på journaling. Min lilla Felix har blivit stor och ska börja på storbarns-avdelningen snart. Denna LO handlar om allt han kan just nu. Och JISSES vad tiden går fort!!!!


Titel: Mamma jag är stor kille nu! Journaling: Leker helst med StarWars lego och flygplan, kan räkna till 20, räknar baklänges från 10, säger jag älskar dig helt spontant, prins Bus, älskar sin bappe och gogo, använder stora toaletten, känner igen sitt namn med bokstäver, räknar till 10 på engelska, sjunger ABC-sången, kan känna igen kompisarnas namn in bokstäver 2010-08-18

Materiallista: papper från SassaFrass, AdornIt mini Alfabet, dymo svarta band, "STOR" från klisterstickers från SassaFrass

torsdag 19 augusti 2010

Hej alla papperspysslare!!!

Nu har jag bara ett fåtal öppetdagar kvar i butiken i Staffanstorp. Det börjar bli riktigt glest mellan varorna nu men där är fortfarande massor med papper kvar.

Det jag vill berätta om här är att min sambo tar över lokalen och mina bord får stå kvar, de bord vi haft vid träffar och kurser. Givetvis kommer jag att arrangera lite träffar då och då till mångas glädje. All info ang dessa träffar kommer Du så småningom att hitta på min egna nystartade blogg som Du hittar HÄR
JP´s blogg kommer att ligga kvar ett bra tag till då DTarna fortfarande lägger in sina fantastiska skapelser, bara det att nu kan dom använda vilka varor dom vill.
Därefter så hittar ni ju dom på sina egna bloggar, Petra, Christina, Caroline, Anna, Linda och Catarina. Förhoppningsvis får de uppdrag någon annanstans och med detta önskar jag dom all lycka!

Så, detta blev en början på vidare info ang JP. Mer info kommer här sen.

Ha en skön helg som snart stundar!
Pia

Dagens tips!

Hur många av oss har inte råkat ut för det här?! Man har köpt en ny chalk, tar av plasten och dynan ramlar av! Eller den ramlar av efter några gångers användning. Vad gör man?

Jag har råkat ut för det några gånger, senast nu i veckan. Superstörigt! Det går ju knappast att limma fast med Scotch eller Scrappy glue. Tro mig - jag har försökt!


Kom på att jag hade ju en ny vän! Så jag plockade fram - just det - LIMPISTOLEN!


Det var bara till att kladda dit en liten kludd och trycka fast dynan.



Voilà!
Den fastnade!


En limpistol är en enkel och billig investering. Jag använder den när jag ska fästa rosor eller annat svårlimmat. Kostar ca 40 kr och limstavarna går på en guldpeng. Vet ni inte var ni ska köpa en är det bara till att fråga mannen/pojkvännen/sambon - brukar finnas i deras favoritaffärer :)

Happy Scrappy!

tisdag 17 augusti 2010

Bo Bunny Love Bandit - ett litet kort

Någon enstaka gång knåpar jag ihop ett litet kort. På sistonne har det faktiskt blivit flera.






Material:

Papper och dekorationer: Bo Bunny Love Bandit, Brads

måndag 16 augusti 2010

Ljuskort!

Eller teljus-kort som dom tydligen också kallas! Jag har sett sådana här lite överallt och har velat testa. Så jag surfade runt (tack o lov för internet) häromdagen och hamnade här. Sidan, som beskrivningen finns på, har nog somnat in men som tur var så ligger den kvar.
De här korten var verkligen busenkla att göra, och då menar jag busenkla!

Perfekta som gå-bort-presenter! Jag gjorde några snabba tags och stack ner. Man kan ju välja att göra avancerade kort men det funkar ju lika bra med ett bokmärke till exempel.

I beskrivningen har man använt cardstock som grund men jag valde några mönstrade papper jag har hemma + lite dekorationer.

Undrar du hur du gör tagsen?! Då kan du kika in här - en tidigare inlägg i år.
/Christina

lördag 14 augusti 2010

En utmaning....


Jag har sett på flera olika håll om en utmaning som heter "8 is enough". Läs mer här! Igår kände jag för att prova på denna och plockade fram detta material ovan. Jag har hunnit med 1 layout och det är riktigt kul och klurigt! Nu återstår 3 layouter...vi får se om jag får ihop det idag!


EDIT:

Okej, nu har jag pysslat några timmar och det är klurigt. Men här kommer då två layouter till och så blev det ett kort. Nästa gång måste jag ha med mer mönstrat papper, då jag valde att använda ett helt till ena layouten. :)
Om Ni hoppar på utmaningen så berätta det här för jag vill gärna se vad ni skapat!
Ha så kul!


kram Catarina

I all sin enkelhet...

Jag har idag valt att visa er en väldigt enkel layout. Fokus ligger på fotot och dekorationerna. Jag tycker att det är kul att göra något helt annat ibland än det vanliga och detta är en sådan layout! Hoppas det ger er inspiration...

Kram Catarina

fredag 13 augusti 2010

Namnskylt!

Felix har massor av nappar över hela lägenheten. Vi har försökt, antagligen lite halvhjärtat, att få honom att sluta. Nu har han lovat att ge alla nappar till tomten, vi håller fingrarna korsade!

Fram tills dess har jag gjort en liten dörrskylt att hänga på hans dörr. Jag använde BIA:an till att fixa "krokar" till skylten. Tanken är nu att han ska kunna hänga sina nappar på krokarna så att vi vet var de finns....


Mateiallista: Sassafrass och Advantus. Titel är QK. Jag har använt många av mina QK; stjärnorna, stjärnfall, moln och pilen. Scalloped-cirkeln kommer från Spellbinders. Stickers från SassaFrass.

Blandat!

Förra veckan blev det tyvärr inget inlägg på fredagen. Jag hade kvällen innan varit på middag med goda vänner. Lite grillat, lite vin och en sen kväll, ni vet säkert hur det kan vara...

När jag kom hem tänkte jag fixa klart min LO till fredagen. Sen var det sängdags! Morgonen därpå skulle bidraget in på bloggen, men DÅ UPPTÄCKER JAG....

JAG HAR STAVAT FEL!!! Istället för StarWars har jag skrivit WarsStar!!! Försökte rädda LO:n, men det blev i alla fall inte riktigt bra. Ni kommer att se denna LO igen, gör om och gör rätt är mitt motto.... LO:n är liftad av Christinas "Tänder".






Materiallista: Spillbitar från American Crafts (stjärnor) och Making Memories (Flutter) Titeln: "I" från QK Rainbow och utklippt från en kalkerad StarWars-titel. Raketen är QK.

onsdag 11 augusti 2010

Mera Dear Lizzy!!

Stort grattis till min lilla mamma på hennes namnsdag!! Hon heter egentligen Susanne och har ingen egen namnsdag, men eftersom Susanna är det namn som kommer närmast i almanackan så har vi alltid skojat lite med henne...! :-)

När jag var i USA hittade jag kompletterande material till mina saker ur mysiga serien Dear Lizzy från American Crafts... Det storprickiga pappret är nämligen inget papper, utan tyg med självhäftande baksida! Coolt med annorlunda struktur på bakgrunden - det ger en annan känsla och ett annat djup när man blandar material tycker jag.

Stämpeln är från Bildmålarna och är färglagd med Distress Inks på 300g akvarellpapper.


Även insidan är gjord med material från Dear Lizzy-serien., förutom pappret som är tänkt till hälsning och blomman. Dessa papper hittade jag i mina gömmor men kan inte komma ihåg vilken tillverkare de kommer ifrån. Blomman är i grunden en Scallop-cirkel som jag klippt och böjt till lite.

Glöm nu inte att passa på att besöka butiken i Staffanstorp medan den fortfarande är öppen. Aktuella tider finns på startsidan i webshopen.

Kram! //Anna

tisdag 10 augusti 2010

American Crafts Dear Lizzy

Jag har gått och kärat ner mig i American Crafts papper och speciellt Dear Lizzy kollektionerna. Här kommer en mycket enkel Layout som med det härliga AC pappret ändå blir rätt mycket :)
Och vet ni vad?! Papperna finns fortfarande kvar i butiken ;)




Material:
Papper: Cardstock från Reprint, American Crafts, Dear Lizzy, SPRING, Puddle play, Letterbox, Reply
Stämplar: American Crafts, Dear Lizzy Stamp Collection, Warble
Bokstäver: American Crafts, Thickers, Regards
Dekorationer: American Crafts, Badges, Note
Övrigt: Färg

måndag 9 augusti 2010

Juli-vinnaren!!

Stor tack för alla fina bidrag som kom in i juli månad - kul att se både kort och layouter där solen har fått vara huvudpersonen. Jag, med hjälp av Random, har valt en vinnare. Men först bidragen:
1.Camilla

2. Designannique

3. Elina

4. JaneD

5. Jennie

6. JoggeMia

7. Linaliten

8. Lisa

9. Nicola

10. Teamjes
11. Veronica
Många fina soliga bidrag men bara en kan tyvärr vinna! Och vinnaren är......
Nr 9
Grattis!!!
Du hittar Nicola här
Hör av dig till Pia på jp.hobby@yahoo.se ang ditt pris!
Tyvärr kommer det inte bli fler månadsutmaningar här på bloggen pga Pias utförsäljning/stängning. Men fortsätt kika in på bloggen, vi bloggar på ett tag till!
Ha det bra!
/Christina