torsdag 30 september 2010

Bokmärke

Vår pappa åkte till Australien igår och han ska vara borta i 3 veckor, visserligen en jobbresa men som säkert kommer vara fylld av massor med nya intryck och upplevelser. Det är ju inte varje dag man reser down under! Jag har gjort ett lite större bokmärke till honom så han i alla fall kan kika på barnen om han saknar dom för mycket. Fotona är från årets skolfotografering.

Framsidan:

Baksidan:
Jag har startat en blogg som vi kan/ska använda medan pappa är borta, där vi kan berätta om våra öden och äventyr under dessa tre veckor och där förhoppningsvis han också berättar hur han har det. Men bloggen blir lite hemlig, därför täckte jag över adressen. Materialet jag använt är lite spillbitar, några bingobrickor, jordgloben är från Qk Reuse. Nu hoppas jag att han kommer läsa böckerna jag köpte till honom med.....

lördag 25 september 2010

Pias egoutmaning till oss...

Då har jag skapat Pias utmaning nummer 2- EGOutmaningen:) Det skulle vara MYCKET text och handla om mig. Själv tycker jag att jag lyckades ganska bra eller vad tycker Ni?



Materialet består av Craft Cardstock som grund. Sedan har jag använt fem olika sorters stämplar som jag fyllt pappret med. Turkos Cardstock som fotomatta med en Martha Stewartpunchad sida. En stor Qkutstansad fjäril sprayad med glittermist och tre små från JenniBowlin dekorerade med turkosa bling. I varje "Bubbla" har jag sedan skrivit ord om mig själv!

Tack Pia för två roliga utmaningar:) Många kramar till DIG!

Catarina

fredag 24 september 2010

Fler utmaningar!

Här kommer veckans utmaningar på NOOK.

En deltävling var "English Litterature" Här gällde det att fokusera på journaling. Jag har haft ett foto liggandes sedan i somras som nu fick vara med. Jag är tokkär i fotot!!!


Nästa tävling var en kort tävling. Jag är, som jag säkert nämnt 100 gånger, ingen kortmakare. Jag vet inte varför, men det är något med att inte ha samma stora utrymme som på en LO...

Här är mitt resultat:



Kommande vecka blir det slutrush på Nook!

Ha en skön helg!

onsdag 22 september 2010

Rock 'n Roll med bokmärken!

Nu har jag varit igång och gjort bokmärken igen...! Det behövs ju förnyas lite då och då när man tröttnat på de gamla, eller som jag - har många böcker på gång samtidigt...!


Ugglan är en punch från Stampin' Up! som jag köpte när jag var i USA i somras. Kunde inte motstå...
Mönstrat papper från G45 och alphastickers från Jenni Bowlin, October Afternoon och Doodlebug. Taben är också den en punch från Stampin' Up!


På nästa bokmärke har jag använt mig av samtliga stämplar i ett clearstampark från Artemio. Päronet är stämplat med distressdynor - jag har använt en teknik som kallas "Rock 'n Roll. Man färgar först in stämpeln i den färg man valt som grundfärg, denna gång den orangea. Därefter "rullar" man de yttersta kanterna i en annan färg, jag tog en mörkare röd. För att spetsa till det ytterligare så använde jag en grön färg på bladen - och samtliga färger används i samma stämplingsmoment. Du behöver alltså bara stämpla en gång! En kul teknik som ger ett levande motiv, tycker jag!


Alphastickers från Basic Grey.


Välkomna nu hösten med mycket mys, böcker och pyssel såklart!
Kram //Anna

tisdag 21 september 2010

Färg, mist, gesso och Best Creation

Jag lekte loss med färg mist och gesso och till det de underbara glittriga-prickiga pappren från Best Cration.





Material:
Papper: Best Creation
Bokstäver: Jenni Bowlin
Övrigt: färg, mist, gessso, penna, mallar, Martha stewart punchar

måndag 20 september 2010

2 foto, 2 olika layouter - del 2

Så lika men ändå olika. Än en gång har jag använt samma foto och till och med likadana papper.



Den här gången när vi var på Sommarlovsmorgon var det dom söta söta shampoo-flickorna i Timotej. Malmö hade vaknat och förstått att inspelningen var i Dockan och, till skillnad från när Erik G var där, så det var knökfullt med folk. Mest pappor... I wonder why?! Jag var laddad till tänderna med kamera, nya batterier men när jag skulle fota så upptäckte jag att minneskortet inte var i. Borta. Glömt. Hemma! Så irriterande - så mobilen fick stå till tjänst. Inte världens bästa foto men dom duger. Tyvärr fick jag inga bilder när gruppen tog badtempen, men det verkade kallt.

lördag 18 september 2010

Pias utmaning...

Då har jag satt tänderna i Pias utmaning till oss i DT-gänget!

Jag började med Annonsutmaningen och här kommer annonsen jag valde ur tidningen "Metro Bostad" som kommer i min brevlåda varje fredag. Den inspirerade mig i sin enkelhet och det stora fotot.


Och här är Layouten jag gjorde!
Jag gör gärna enkla, rena layouter med bara några få dekorationer. Min tanke var från början att använda ett stort foto men det slutade med ett "vanligt" 11x15 cm. Layouten är i formatet 8,5x11 tum eller Lettersize. Jag försökte plocka upp formaten i annonsen och det avlånga utseendet:)


Nu ligger nästa utmaning på skrivbordet och väntar på att sättas ihop. Ideén finns där men den slutar aldrig där jag tror...
Catarina

Mycket att....

göra har väl alla just nu! Jag har denna vecka jobbat med att göra bidrag till Nook CyberCrop. Precis som Petra tänkte jag visa vad jag har gjort till utmaningarna...

En utmaning var "History". Här gällde det att göra en LO med känsla av vintage.



Sedan var det dags för "HomeEconomics". Här var det tre krav: en LO med sömnad och band.


Nu är det dags för fler utmaningar....

Ha en skön helg!

torsdag 16 september 2010

Vattenfallskort!

På min allra först scrapträff, vilket måste varit för drygt ett år sedan, så visade DT Catarina hur man gör ett vattenfallskort. Gud vad coolt, tänkte jag, och stoppade glatt ner beskrivningen i väskan. Och där har den blivit liggande sen dess... Tills igår när jag hittade den igen!
Min version är dock lite personifierad och följer inte Catarinas beskrivning helt, men jag är glad att jag provade för det är himla kul att göra!


Det går alltså ut på att dra i "flärpen" längst ner så att bilderna viks upp en efter en. Så här ser det ut från sidan.


Och så här ser det ut när det är helt utdraget.

Material:
Lila CS i "Elegant Eggplant" från Stampin' Up!
Orange CS från Bazzill
Mönstrat papper från ett block Pia hade i butiken - kommer tyvärr inte ihåg vilket. Pia kanske vet?
Cardboard Alphastickers från Basic Grey's serie Green at Heart
Stämpelmotiven är från Unity Stamps, stämplade i samma färg som det lila CS'et.
Vit gelpenna
Vita brads
Lila grossgrainband


Kram! //Anna

onsdag 15 september 2010

En kombo!

Det får bli en kombo från mig - denna är egentligen till the Nooks cybercrop som tillsammans med mitt uppdrag för Best Creation Inc tar all min scrappiga tid i asnpråk just nu - men får också bli mitt bidrag till Pias utmaning :) Ska försöka återkomma med en till så småningom men just nu får denna duga .




måndag 13 september 2010

Samma foto, 2 olika layouter

Jag har gjort två olika layouter i 6x12 men använt mig av samma foto. Mina barn ska få varsin layout från sommarens olika händelser och det är inte alltid så kul att göra likadant. Här var vi på inspelningen av Sommarlovsmorgon när Erik Grönvall var där och kollade bla badtempen.



Ha det bra!
/Christina

fredag 10 september 2010

Pias utmaning!

Pias utmaning till DT-tjejerna var att göra en LO på en annons eller en riktigt "peppig" LO om oss själva... Jag antog annonsutmaningen direkt! Jag har i dag 365 dagar på mig tills det är dags för mitt bröllop. Jag har skickat efter en del reklamblad från olika företag som vänder sig till folket i bröllopstankar. Många av reklambladen är mycket stilfulla och en superinspiration i all scrapbooking.

Här har ni mitt bidrag till utmaningarna:


torsdag 9 september 2010

Laura's sista dag på kontoret... :-(

Idag var det min kära vän och kollega Lauras sista dag på kontoret. Imorgon flyger hon iväg på nya äventyr. För att visa henne hur mycket vi kommer att sakna henne gjorde jag detta kortet som vi överlämnade tillsammans med lite presenter.

Bokstäverna i namnet är fastsatta på vellum (finns det ngt svenskt ord?) som i sin tur är fastklistrat bakom ett av papperslagerna. Gjort i 3d med avsikt!

Har använt vellum även på insidan, men något "plattare".

Om jag såg rätt på bildena i Pias inlägg nedan så finns det mesta av materialet jag använt kvar att köpa i butiken - i alla fall sakerna från Basic Grey. Så skynda till Staffanstorp på tisdag och hamstra allt vad plånboken orkar! :-)

Kramar från Anna                      

Material:
CS från Stampin' Up! "Elegant Eggplant"
Mönstrat papper från BG's Kioshi-serie
Alphastickers från BG's Kioshi och Green at Heart-serier
Kantstans från Martha Stewart
Vellum
Stjärnstämpel från Unity Stamps, stämplad i Elegant Eggplant Classic Ink från Stampin' Up!
Vit gelpenna
Lila grossgrain-band

onsdag 8 september 2010

Sista dagarna JP har öppet!!!

Nu har jag bestämt de sista öppet dagarna för JP i Staffanstorp.
Det blir tisdagen den 14 september mellan 16.00 och 19.00, absolut sista dagen blir sen tisdagen efter, den 21 september mellan 16.00 och 19.00. Det finns en hel del kvar eftersom jag haft en massa restordrar som kommit in i efterhand.
Bilderna nedan visar vad som är kvar nu i butiken, så visst är det lönt med ett besök. Nästan allt är där 50% på utom en del saker som jag fått in i efterhand men som jag reducerat kraftigt i pris. Det jag ändrar på nu också är att jag säljer ALLA mönstrade papper för 4:-/st! (detta gäller ej diecut papperna från BG) Ordinarie priser är allt mellan 8-17:-

Så, välkomna att göra fynd dessa 2 sista dagarna!














Ha en superskön vecka!
Pia

tisdag 7 september 2010

ATC kort - har du provat?

Har aldrig provat förut, men det var kul... riktigt kul.

Enda regeln är att de ska vara små.. högst 3.5' x 2.5 '

måndag 6 september 2010

Taktiksnack!


Har ni nångång tänkt använda er av något speciellt och letat o letat men inte hittade det? Så var det för mig igår när jag gjorde den här LOn. Jag tänkte trycka "BLÅA" i knallblå foam men till min förtret hittade jag inte foamet. Förrän jag var färdig! Men jag blev rätt nöjd med mina andra bokstäver ändå.
Max spelade fotbollsmatch igår, en härlig eftermiddag i solen. Jag tog några bilder med min mobil i Vignette-programmet och skrev några som polaroidbilder. Snabbscrappade denna layout igårkväll efter en skiss jag hittade i högarna. Papper från OA och de blå bokstäverna är egentligen ljusblåa chipboardstickers som jag chalkade i anna blå färg.

söndag 5 september 2010

Det handlar om er!!!

Ja, mitt underbara designteam! Jag kan inte med ord tacka er nog för vad ni gjort för JP. Jag tänker ändå försöka.... Ni har verkligen gjort så mycket, ni har bloggat mins 1 gång i veckan, varit otroligt aktiva på våra CC, bloggat om JP på era egna bloggar och framför allt har vi haft en otrolig sammanhållning. Ett stort TACK till er alla!!!!

Nu kan jag bara önska er lycka till för vidare eller kommande uppdrag, jag vet att ni söker andra DT uppdrag eller har fått det redan.

Så, nu tänkte jag utmana er en sista gång. Jag har 2 utmaningar men ni behöver bara göra 1 av dom. Den första är en annonsutmaning. Ni får ingen annons att gå efter utan ni ska skapa en LO/kort som påminner om en annons (jag lyckades dock inte så bra). Annonsera ut er själv kanske :)
Nästa utmaning ska handla om er.... EGO utmaning. Det ska vara så mycket ord som möjligt på Lo´n/kortet och så lite dekorationer som möjligt. Det ska synas att den handlar om er. Om ni gör båda kan ni ju använda dessa när ni söker era nya DT uppdrag ;)

Ni lägger upp när ni är klara, alltså ni har fri tid att skapa. Vi har ju vårt trevliga DT forum där ni kan komma överens om hur lång tid ni behöver. Jag tänkte att ni skulle blogga era utmaningar på er egna dag och hänvisa till detta inlägg och på denna dagen får ni blogga hur mycket ni vill och vad ni vill.

Häng ut er ordentligt tjejer, det handlar om er nu! Berätta för alla hur bra ni är!!
När det gäller material till dessa utmaningar har ni inga restrektioner utan använd vad ni vill.

Ytterligare ett stooooort TACK till mina fantastiska tjejer!!!!
/Pia

lördag 4 september 2010

Layouter i lettersize




Nu är det dax att scrappa sommarens bilder.

Här är min semesterresa till Barcelona som jag valt att scrappa i lettersize alltså 8,5x11 tum. Jag vill ha med så många bilder som möjligt på layouterna och därför blir det mycket foton och lite dekorationer. Jag har valt att arbeta med papper från Basic Greys Kioshiserie då detta är papper med pastelliga, starka färger och Barcelona var en färgstark stad:) Jag använder även minnen som jag tagit med därifrån som dekorationer, tex. tågbiljetten på första layouten!

Hoppas detta ger er inspiration till att skapa i andra format än 12x12 tum:)

Fortsatt skön Lördag
Catarina