fredag 31 juli 2009

En layout

En layout i vanlig storlek 12*12 tum har jag gjort på de första semesterbilderna från denna sommaren!
papper: Sassafras lass- Serendipity och "beigegul cardstock".
alfabet: Heidi Grace rubons och Doodlebug- loopy lou.
dekorationer: bling, band, en nål och utklippt fågel från mönstrat papper(kan vara sassafras).
övrigt: vit penna för highlights och brun penna för texten.
/Catarina

Lådkort

Beskrivning på denna låda hittar ni här.
Jag valde att maska in tjejen i en fyrkant här på framsidan.
Den vita rosen är lite "glammad" med sammet från You Do.
Som handtag satte jag en brads och under det en smyckesdel.

Här ser ni insidan då man öppnar kortet.

Och lådan utdragen.

/Lena

torsdag 30 juli 2009

Paparazzi?!

Vi stötte minsann på kändisar på vår Bohus-tripp. På Sydkoster sprang vi på Petter med familj. Han körde flakmoppe! Av en "slump" hamnade han på vårt 3/4 familjefoto.

/Christina

Bildmålarna

Bildmålarnas flicka med nalle passar väl bra till ett barnkort.

Jag har färglagt med Promarker. Kantstrecken är ritade med Staedtlers fineliner-pennor. Alfabetet är Moxie Classic från Qk.
/Lena

Inköp


Fyndade lite papper igår i butiken. Var bara tvungen att använda dom sen. Blev riktigt nöjd med resultatet. Motivet? Bohuslän så klart!
/Christina

Lalandia 2008

Har äntligen kommit loss och scrappat mina ett (!) år gamla foto från Lalandia i Danmark. Ett superkul ställe för hela barnfamiljen som vi besökt även i år... De fotona ska minsann inte få ligga oscrappade lika länge!!!
Papper från MakingMemories. Titel, fisk,vågor och palm är från QK "Relax". En enkel och snabb LO!




Linda

onsdag 29 juli 2009

Kort i engelsk rött

Hej,

Jag har gjort två relativt snabbgjorda kort. Vad de ska användas till får man bestämma när tillfälle ges. Klistra bokstäver "Grattis" eller skriv helt enkelt i textrutorna med vanlig penna. Bottenfärg till båda korten är engelskt röd och ovanpå det ett rosmönstrat papper. Här är stämplade fjärilar färglagda med tegelfärgad penna Burgundyfärgat organzaband och vinröd ros med Mullberryblad. Randigt "skrivpapper" som jag chalkat och formen på etiketten är stansad med Spellbinders...och så stygn med vit Sakurapenna och brun tuschpenna.Jag fick sån lust att stämpla så Magnolias Tilda med tulpaner fick komma till användning. Etiketten stansad med Spellbinders dies. Även här, organzaband och rosor i vinrött.
På återseendeKräm // ScrapTina

Inställt sol o bad

Varje morgon jag vaknar, tittar ut och ser att solen skiner över sundet så tänker jag: Idag! Idag blir det sol o bad vid Gubbabryggan. Sen går det någon timme, vi äter frukost, är nästan färdigpackade, brassestolen i handen, kikar ut. Helmulet! Suck!! Vad gör man?!?! Jo man scrappar! Så det har jag gjort nu. Ännu en layout från vår Bohus-semester!

Här har jag lekt lite med Qk-lyktstolpen. Den fick en kupa. Velade länge fram o tillbaka, rådgjorde med en likasinnad och vips - jag vågade! Måste ju leva lite på farliga sidan ibland...!

Ha det bra!

Christina

tisdag 28 juli 2009

Grillkväll

Nu är det jag igen! Märks det att vädret inte är på topp?!

Det blev många grillkvällar när vädret tillät! Sitta på en klippa i solnedgången är ju aldrig fy skam. Jag went a bit overboard med den här layouten, lite plottrig... Ah well......!!

Höres!!

måndag 27 juli 2009

Önskedröm?

Nä det är inte att köpa nya scrapsaker eller att investera i nån ny maskin. Min senaste önskedröm är att få köra flakmoppe hela dagarna. Så coolt! Var vi än var i Bohuslän som hörde man ljudet av en flakmoppe. Vilken önskedröm! Att få cruisa runt med en moppe, håret fladdrandes i vinden (nåja..!), hängslebyxor, ingen behå o skrämma iväg en o annan pretantiös turist. Drömma går ju....!

Beige och grön cardstock, mönstrat papper från Maja Design och Making Memoris Paper Pad "Chillin" (passar ju bra), QK-Reusealfabet och lyktstolpen.

Vad är er önskedröm?

/Christina

söndag 26 juli 2009

Fler deltagare i juli utmaningen!

Nu är det bara dagar kvar tills det är dags att dra en vinnare till juli-utmaningen!

Här kommer lite LO från deltagare....

Moas Mamma
Lillblomman

Kajsa


ICA


Camilla
(bild från Ulrika Wistrand)



Vinnande bidraget får givetvis ett presentkort från JP Hobby!
Lycka till!!! Linda













Evert

För er som kanske inte vet ;) så kan jag berätta att jag gillar att vika och bygga saker...
Så nu har jag vikt lite kort, efter en beskrivning ni hittar här.
Evert är en maskot från scrapeventet som var i Helsingborg i våras. Visst är han söt!!! Han finns nu att köpa i JP Hobbys webbutik.

Här får ni lite andra vinklar så att ni ska se hur de är vikta.
Klicka på bilden för förstoring.

Jag vet att jag fuskat lite, lite - alla textstämplar kommer inte från JP Hobby, men nu är det ju Evert som står i centrum =)
/Lena

Vimpligt värre















Av fyndade papper från DCWV och med härliga QK Jaqueline.

Bohuslän 2009

Nordkoster:

Kungshamn/Smögen:

Smögen:


Jag har haft några rätt produktiva dagar nu i helgen och här är resultatet. Fotona är tagna lite varstans i Bohuslän nu i sommar. Jag har hittat inspirationen i senaste numret att Scrapbooking MM-tidningen. Kanske kan jag bidra till att även du blir inspirerad att scrappa dina semesterbilder?

Vi ses snart igen!

/Christina

Lycka till!

Jag blev inspirerad av ett liknande kort häromdagen och gav mig på jakt efter Qk-hästskon. Fick till min lycka tag i den och hastade ihop ett kort. Skulle kunna vara ett bröllopskort men funkar ju i andra lägen med. De mönstrade papperna är från Making Memories Wedding-papper pad.

Ha det bra!
/Christina

lördag 25 juli 2009

Ordning bland mina Revolution dies

Hej,
Jag har nu fortsatt att försöka få ordning på mina dies. Någon bra lösning har jag inte haft för mina Revolution dies hittills. Fler och fler har de blivit och tungt blir det. Det var faktiskt en kollega som hjälpte mig och sa att nog borde dessa plastfickor passa i en vanlig CD-pärm...och visst gör dem det. Jag beställde 5 pärmar från en kontorsbutik och är mycket nöjd. Billiga var dem också. Det går in lagom många i varje pärm istället för att ha en enda tung och otymplig. Enkelt och bekvämt och lätt att ta med på scrapmaror....:) Sen är det ju fritt fram att dekorera som man själv önskar..






Kräm // ScrapTina

onsdag 22 juli 2009

Klara

Jag fick förfrågningar =) på hur mina förvaringsalbum ser ut klara, så här kommer de...



Till mina spellbinders gjorde jag albumet av en av förpackningarna - så har man oxå kvar beskrivningen på hur man gör ;)
Dumt att lägga in sb när det inte finns i butiken???!!!
Man vet aldrig vad Pia hittar på...
Håll ständigt kik i webbutiken!!!!

/Lena

Fore!

Ännu en LO från vår lilla Bohus-semester. Här har jag lekt lite med mina golf-dies. Är rätt nöjd med resultatet. Materialet är ganska enkelt. Jag fortsätter med mina spillbitar, alfabetet är qk-Aqarius.
Det var en härlig kväll med flera hole-in-ones. Max var skicklig och Ellie fick man ducka för ;o)

Ta det lugnt där ute!
/Christina

tisdag 21 juli 2009

Flakmoppe!

Visst blir man sugen att köra flakmoppe när man ser den här bilden? Den var lastad till bredden med 7 ungar och dom hade hur kul som helst. Hade gärna bytt..!

Tyvärr vet jag inte namnet på det stora mönstrade pappret (hittade det i mina JP-gömmor), det lilla mönstrade är från ett papper pad, "flakmoppe" är QK-Flirt.

Scrappa på!! Lämna gärna en kommentar eller två. Spännande o se vem ni är som kikar in på JPs blogg!

/Christina

måndag 20 juli 2009

Födelsekort till en liten flicka

Ciao,

Jag har mixtrat ihop ett kort till en mamma som just fått en dotter.
Till framsidan har jag använt mig av QK nesting rectangles och circles. Varje ruta är sedan dekorerad med olika QK Cookiedutters. Rosa och brunt Bazzill och så stygn runt hela härligheten med vit Sakurapenna.

Insidan är dekorerad med spets utstansad från en kantpunch från Fiskars. Bokstäver i Cardstock sprayade med brun mist och "glaserade" med Glace. Stämplade fjärilar (märke vet ej) och målade med Promarker, Pastel pink. Hjärtat är en QK revolution die och pappret är randigt för att enkelt kunna skriva önskad text ( för dem som har svårt att skriva rakt, som jag..:).
Kräm // ScrapTina

Krabbfiske!

Som sig bör när man är i Bohuslän måste man ju fiska krabbor! Och det gjorde mina barn. Kväll efter kväll! Dom fixade o trixade själv med betet och krabborna, dom fiskade upp hur många som helst, njöt av sin fångst för att till slut hällas tillbaka ut i vattnet. När man då gör en sån här layout är det ju nästan nödvändigt att använda Quickutz senaste gift set Relax! Och relalalaxade var vi! Tack Pia för krabborna! Mönstrade papper är spillbitar jag hittat i min låda, formatet är 20,5x20,5!

Ha en fortsatt skön sommar! Just nu är det ju vädret scrapvänligt ;o)!

/Christina

söndag 19 juli 2009

Min diesförvaring

Vill ju visa även min förvaring av de älskade diesen. Jag har inte särskilt många och kan därför förvara alla i samma pärm( ett tag till :)) Dessutom har jag olika sorters dies; Quickkutz, Cuttlebug, Cuttlekids och några Bosskut. Jag har fått specialtillverka egna förvaringsfickor till de dies som inte får plats i Quickkutz färdiga fickor. Det är ganska enkelt gjort med A4-plastfickor och symaskinen.
/ Catarina



Förvaringstips

Har du som jag tröttnat på att inte ha någon bra förvaring till dina cookie-cutters och spellbinders?
Jag har tagit övningskörningsskyltar och klippt i sönder.

Baksidan av dem är magnetiska och är därför utmärkta till förvaring av just detta.


Antingen så hittar du sådana i väggrenen eller så köper du dem på tex en bensinstation.

Har du en BIA kan du göra hål i dem med dem för att sedan sätta ihop dem med spiral till en liten bok eller så kan du göra hål med håltång och sätta i ringar.
/Lena

fredag 17 juli 2009

Du älskar musik!


Denna LO handlar om min sons kärlek till musik. Just nu är det allt från "Lilla snigel" till "Mamma Mia" och "Jag vill vara din Margareta". Låtvalet kommer inte från mig utan dagis!

Jag valde att hålla pappert och pilarna i samma färgskala. Jag tycker det gör att pilarna känns mindre "röriga", men samtidigt hjälper de till att skapa ett mönster. Jag valde gult till titeln och rött till noterna.

Tyvärr kan man inte se min journaling så bra... Har använt vit penna för att den inte ska vara det första man ser.

Juli utmaningen!

Några bidrag till juli-utmaningen...Karin

Sandra



Petra
Till alla andra... Det finns fortfarande tid att lämna in era LO till utmaningen. Titta under etiketten för "utmaningar" för att se vad ni ska scrappa.
Lycka till!