måndag 12 oktober 2009

Fram med lamineringsmaskinen Scrappare....!!!

Nu är det dags att lysa upp i höstmörkret och det gör man enkelt genom att göra höljen till sina ljuslyktor i glas. En lamineringsmaskin, papperskärare, vackra papper och så några brads så är de klara. Har man ingen lamineringsmaskin så finns det kallamineringsark att köpa.

Jag har grävt i pappersgömmorna så jag vågar inte lova att Pia har kvar de papper som mina lyktor är gjorda i men det går ju bra med vad man har eller så handlar man nytt, för nytt är roligast tror jag att en viss DT-Petra sa en gång....;) Pia har fått in massor med snygga papper i butiken kan jag berätta!

Jag har använt mig av enkla värmeljusglas från IKEA men vilka som helst går bra men bör ju vara i klarglas. Mät den övre kantens diameter och lägg till 2 cm i omlottmån. Mät höjden och skär ut din "remsa" med pappersskäraren. Laminera och skär till så att laminatplasten "sticker" ut ca 3mm från papperskanten. Mät ut var hålen för bradsen ska sitta och stansa 2 hål i varje ände. Se till så att remsan går omlott. Sätt i matchande brads och vips så har du en trevlig ljuslykta! Visar här lite bilder från de "lyktskärmar" jag gjorde igår:


Kräm//ScrapTina

6 kommentarer:

Therese F sa...

Jätteläckra!!!! Måste bara prova!!!

Lee sa...

Vilka underbara... Såna vill jag också prova på att göra till jul.
Tack för inspirationen.

Anna Hektor sa...

En liten demo på söndag kanske? ;0)Superfina, verkligen!

Anonym sa...

Men guuuud vad snygga! Tack för inspiration =o)

Viddan sa...

Men tänk... jag kände på mig att det kom från dej, Tina =) Du har så många härliga ide'er. Snyggt!!!

Linda sa...

Superfina!

Tänker pyssla dessa med min klass!!!