söndag 31 januari 2010

Masker & Mister

Får hänga på den fina beskrivningen som Chris har lagt in tidigare idag och visa upp slutresultaten av Layouterna med Masker & Mister.

I den översta layouten har jag använt fjärilarna som jag skurit ut i transfer-film med silhouetten som masker och sedan sprayat med 2 olika Mister. Jag har använt de vita fjärilarna som journaling spots och bara markerat dem lite extra med en svart penna kring konturerna. Sen har jag lagt till en matchande blomma från prima och 2 olika mönstrade papper från Graphic 45 och Creative imaginations som fotomattor. Jag har ruggat alla kanterna och inkat dem samt rullat kortsidorna kring en panna så att det ska bli lite extra dimension på layouten. Bakom kortet har jag satt en bingobricka från Jennie Bowlin (Pia ska försöka att ta in dem i butiken - allt annat material finns i butiken).
Som en sista detalj så har jag lagt en border-swirl utskuren i brun vinyl med silhouetten.


På den här layouten har jag använt en border av siffror utskuren med silhouetten som mask och sedan sprayat med 3 olika färger (rött, gult och guld). Fyllt i konturen med svart penna. och fyllt i 3:an lite extra eftersom den ingår i min titel. Övrig titel med bokstavsstickers från Adornit. Mönstrat papper, en gammal goding från Kaiserkraft som fortfarande finns i butiken, har jag använt och med hjälp av en cirkelpunch har jag stansat ut cirklar ur det redan prickiga pappret. En ganska enkel layout fick det bli.


2 kommentarer:

Anna Hektor sa...

Snyggt som vanligt, Petra! :-) Har du ngt tips på hur man bäst undviker att cardstock "böjer" sig och tappar formen när man sprayat med misten? Varmluftsfön? //Anna

pysselpetra sa...

Om man rullar med en hushållspappersrulle över layouten strax efter att man har sprayat så brukar layouten /card stocken hålla sig relativt slät. andra tips jag hört om men ej provat är att spraya lite med vatten på undersidan av layouten innan man sprayar över maskerna. får återkomma när jag provat och berätta om det var en succe