tisdag 22 juni 2010

Metalldekorationer, Jenni Bowlin och Basic Greys Basic

Jag har gjort 3 layouter och på samtliga 3 har jag använt Basic Greys pappersserie Basics, Metalldekorationer från Inkido/Kort og godt samt Jenni Bowlin Bingobokstäver.

Den första layouten är en multi-foto-layout med 6 foto. Som fotomatta har jag valt två papper ur Basic-serien, ruggat kanterna, chalkat och sytt fast med symaskin. Jag har skurit ner Jenni Bowlin bokstäverna så att de blev lite mindre eftersom jag ville att de skulle få plats på bandet, chalkat kanterna och fäst med glue-dots. På JP hobby finns det en massa vackra metalldekorationer som bara skriker "köp mig" och ett av dem, ett löv, har jag fäst på ett utklippt hjärta i Basicpapper under en ros. Fågeln är utskuren i Vinyl med silhouetten.
Material:
Papper: Cardstock från Bazzill Basics, Möntrade papper från Basic Grey - Basics.
Bokstäver: Jenni Bowlin, Adornit mini alpha
Dekorationer: Inkido metalldekoration, organsaband, ros, pärlor, spets, vinyl
Övrigt: maskinsöm, edge scraper, chalk, datumstämpel
På nästa layout har jag klippt lite i papperna för att skapa en ram. Bokstäverna från Jenni Bowlin, som nu är útskurna i maximal storlek, är upphöjda på 3D kuddar. Idén att sy en dekorativ maskinsöm som en solfjäder har jag snappat upp hos talangfulla och inspirerande Dina W. En supersöt Inkidometalldekoration fick bli mitten av blomman.


Material:
Papper: Cardstock från Bazzill Basics, Möntrade papper från Basic Grey - Basics.
Bokstäver: Jenni Bowlin, samt utskuret i Vinyl med Silhouetten
Dekorationer: Inkido metalldekoration, blomma, vinyl, pärlswirl
Övrigt: maskinsöm, edge scraper, chalk, datumstämpel

På den tredje och sista layouten använt Basicpapper både som fotomatta och bakgrundspapper. Jag har återigen satt Jennie Bowlinbokstäverna på 3D kuddar. Jag har också satt små runda Jannie Bowlin bokstavsstickers i mitten av de vackra metallblommorna från Inkido (och mattat metallblommernas glans med chalk). Blommorna sitter på tre cirklar som jag gjort med Melissa Frances crepepapper. Jag skar det i remsor och drog ihop dem i cirklar och chalkade med rött. Jag har stämplat med en stämpel från reprint - "Stämpelset Vingar". I övre högra hörnet har jag satt en stickers från Basic Grey Basics och ovanpå det en bit av en dekoration från ett Basic papper - Basic Manilla Bulletin. I övre vänstra hörnet finns en dekoration utskuren i vinyl med Silhouetten.
Material:
Papper: Möntrade papper från Basic Grey - Basics.
Bokstäver: Jenni Bowlin Bingo Alpha Tile, Jenni Bowlin Tiny Circle Alpha Cardstock stickers, handskrivet
Dekorationer: Basi Grey Cardstock stickers, Inkido metalldekoration, blingstenar, vinyl, stämpel från reprint, Crepe-papper från Melissa Frances (som jag snott ihop till cirlklar och chalkat kanterna), del av bingobricka från Jenni Bowlin
Övrigt: edge scraper, chalk, ink, datumstämpel

Inga kommentarer: