torsdag 3 juni 2010

Somrigt med American Crafts och manligt med Basic Grey

För en gång skull så var det kul att fortsätta med mitt bröllopsalbum. Antar att det är för att jag hade ett sommarbröllop vilket betyder somriga foton och nu har ääntligen juni kommit! Juni SKA ju vara sommar ;)
Här kommer en sparsam layout från Basic Grey som passade perfekt till min mans morbror. När man ska scrappa manligt så kanske man ska skippa de mest gulliga papprena hihi.
Basic-serien är perfekt för lite mer neutrala foton tycker jag :)
Om du gillar journaling så ta gärna en titt på Clearstampsen som tillhör Basic-serien, Såååå snygga!
Har varit sparsam med dekorationerna men lite blommor, blad och en fjäril fick plats, det är ju trots allt bröllop. Alfabetet kommer från ADORNit och tillhör en av de många nyheterna som Pia fick in nyligen. Riktigt snygga!
(Tips: Skriv in Adornit i sökrutan, längst ner i webshoppen för att se alla produkter från detta märke :))

En riktigt somrig layout kommer här. Jag har använt papper från American Crafts, ja, nästan allt kommer ifrån A.C hehe. Thickers, blommor (se nedan för liten tutorial), brads, band och papper. Det enda som sticker ut är rosorna. en rosa PearlMaker och två tickets från Jenni Bowlin :)
För att göra blommorna behövs papper, en brad, i detta fall cirkelpunchar i 3 strl och en sprayflaska med vatten :)
1. Stansa ut sammanlagt 6-7 cirklar - 3 stora, 3 medium och 3-4 små.
2. Gör ett hål i mitten av cirklarna och trä alla på en brad med de minsta cirklarna längst upp :)
3. spraya massor av vatten och börja knyckla och skrynkla ihop "blombladen" ett lager åt gången. Efter att ett lager är ihopskrynklat mot mitten så tar du bara mer vatten och den fortsätter du med nästa lager.
4. När hela blomman är knycklad som tusan så vecklar du ut den och formar den tills du blir nöjd. Låt torka! (eller så använder du en embossingfön om du inte vill vänta) När den har torkat så är ytan hård och fixerad så du behöver inte vara rädd att den sen ändrar form :)
Nästa torsdag så lägger jag ut en mer detaljerad tutorial :)

Veckans nyheter på JP hittar du HÄR - Missa inte de nya misterna från Tattered Angels, massor av nya blommor samt papper och dekorationer från Melissa Frances!

2 kommentarer:

pysselpetra sa...

Jag blir alldeles lycklig av att se dina vackra blommor - kreativt & vackert!
Hääärliga layouter med hääärliga papper!

Louise sa...

Wow!! Caroline!!
Sååååå snyggt:)
Måste definitivt prova på att göra dem där blommorna själv, dem är ju urläckra. Gillar båda lo:arna, de är fina på olika sätt men den understa är så färgsprakande. Blir glad av den! :D

Kram!