måndag 21 juni 2010

Tags + Distress + Mist

Jag var på kurs i torsdags och då fick jag bland annat lära mig hur man gör såna här snygg tags. Det är beroende-framkallande kan jag säg och en som kan skriva under på det är JPs egen Pia. I fredags på scrapträffen så hade en av tjejerna glömt sina foto och då satte jag henne snabbt i arbete - hon fick helt enkelt göra tags! Pia hankade på och så här snygga blev Pias tags:

Mina tags, några av dom.


Jag tänkte därför dela med mig av min nyfunna kunskap och försöka sprida lite glädje :-) i denna underbara sport. Det är ju alltid kul att lära sig nåt nytt! Ok - då kör vi!


1. Viktigt att tänka på är att man har ett underlag som är glatt (alltså halt) när man jobbar med tagsen och Ink blending tool. Man färgar in blendern i valfri Distress ink och sen jobbar man med den med cirkelrörelser, redan på underlaget, för att sakta men säkert jobba på färgen på tagsen. Om man inte gör så kan man få skarpa kanter med färg och dom är svåra att få bort. Alltså - cirkelrörelser!


2. Du väljer själv hur ljus eller mörk du vill färga in tagsen, vill du bara ha en färg - det är ditt val.

3. Skulle du vilja ha fler färger så bytar du foamet som du färgat in med första färgen och så gör du likadant med nästa färg. Foamet bytar du lätt eftersom det sitter med kardbord-band, tvätta gärna av det när du är färdig.
4. Färdigt resultat - infärgad med två olika färger. Resultatet blir rätt häftigt. Vill man leva lite på farliga sidan så kan man spraya lätt med lite vatten på så blandar färgerna sig ännu mer.

5. Eller så sprayar man med mist. Jag var första-gångs-spayare-med-mist men det var inte sista gången. Finns i många läckra färger, ser jättegoda ut ;o)

6. Nästa steg sedan är att eventuellt stämpla något motiv på tagsen. Här har Pernilla( som glömde fotona) valt en lykta från Inkadinkado, jättefina clearstamps som finns i en rad olika motiv.

7. Pernilla valde att stämpla motivet med samma färg som hon inkade in tagsen med och det blir en ganska snygg effekt.

Här håller Pia på för fullt med att stämpla olika motiv på sina redan infärgade tags. Många blev det och snygga blev dom. Se första bilden! Pia använde också stämplar från Inkadinkado, bland annat de här och de här.


Så vad behöver man då? Häng med på en liten runda i butiken!


1. Först behöver man tags - finns i olika storlekar och är väldigt prisvärda.

2. Sen behöver man Distress-dynor. Och dom finns i en uppsjö av läckra färger.

3. Man behöver även blending tool och kanske lite extra "dynor".

4. Sist men inte minst behöver man mist. Det är så klart inte nödvändigt men what the heck - det gör det så mycket roligare! Många olika läckra färger och valet kan vara svårt att göra. Varför inte passa på denna veckan - alla som är med på JPs midsommar CC får köpa Mist för en billigare peng. Men bara om man deltar i CCn... Kika in under erbjudande.

Vad ska man använda tagsen till då? Tja - man kan ju ha med dom på layouter eller kort, man kan hänga dom i en blomma eller använda det som ett bokmärken. Du bestämmer - det är bara fantasin som sätter gränser :-)

Ha det bra!
/Chrisitna

5 kommentarer:

Jennie sa...

Inspirerande! Snyggt med ton i ton! Här ska hem o göras tags!

Linda sa...

Var själv på kursen! Man blev jättesugen på att göra fina tags. Min mamma tyckte att de var en superfin gå-bort-present,,,,

Petra sa...

Detta var verkligen inspirerande.

Hegu sa...

Finfina tags...de är verkligen superläckra!!! Nu blev jag så sugen och inspirerad detta måste jag pröva...:)

Tack för beskrivningen!

pysselpetra sa...

Supersnyggt och superinspirerande - vill bara prova själv!!!
TAck!!!