torsdag 8 april 2010

Teknik tips med Twinklings

Har jag någon gång sagt att jag älskar Twinklings? ;)
Nja, det tåls att säga fler gånger i alla fall! Tänkte visa lite tips och trix som inte bara är roliga utan även sparar pengar :)
(länkar hittar du längst ner i inlägget)

Bild 1. Här har jag laddat upp med två burkar twinklings, en pensel och två små sprayflaskor.
Jag har även en pipettflaska med vatten, detta är dock inte ett måste. Men när man fyller småflaskor med vatten så kan det underlätta att ha något med en pip.
1. Jag fyller så långt det går, twinkling-burken med vatten.
2. Med penseln blandar jag ordentligt till det blir grumligt av färgen.
3. Det "grumliga" är lite mer koncentrerad färg nu och detta häller jag över i en sprayflaska.
Detta gör jag ett par gånger beroende på färg. En ljus färg kan behöva lite mer twinklings för att det ska synas ordentligt.
4. Jag fyller upp sprayflaskan med vatten sen.
Min mist är klar :)
Tips: Om man vill ha en starkare färg så kan man droppa ner EN liten droppe från en matchande distress-färg. Man kan även blanda twinklings med varandra :)

1. På ett vitt papper har jag lagt över ett svart papper där jag har punchat bort en cirkel som jag vill mista. Jag mistar alltså i den vita cirkeln :)
2. När misten har torkat en minut eller två så vill jag förstärka kanterna lite snyggt på cirkeln :)
Då tar jag vatten på penseln och använder twinklings som en vattenfärg. Piece of cake ;)
3. Resultatet av detta exempel :D

Här har jag använt vinylen från Silhouetten som blev kvar efter jag använt bokstäverna. Jag placerade den svarta vinylen försiktigt på det vita pappret. Här är det viktigt att man inte trycker för hårt för då kanske man inte får av vinylen igen. Här mistade jag ganska hårt, alltså täckande. När jag sen drog av vinylen blev bokstaven kvar ;)
Detta funkar även jättebra med den yta som blir över från vissa stickers-ark.
Du kan alltså använda dina stickers först och sen även själva bakgrunden som här fungerar som en mask :) = Dubbel användning för samma summa pengar ;)

Nästa tips kan också spara pengar :) Här har jag skrivit JP Hobby med stickers som jag använt så mycket att jag blivit lite trött på dom hihi. Men jag gillar fortfarande typsnittet på bokstäverna. När texten är på plats så mistar jag först med en ganska ljus grön mist. Efter det satte jag en utstansad cirkel mitt på pappret. Då använde jag en mörkare grön mist och mistade igen. På tredje fotot ser du resultatet när jag dragit bort stickers, cirkel och mask :)
Med andra ord: Är du någon gång ute i någon pysselbutik eller liknande och hittar ett ark med stickers som är billiga men rent ut sagt fula, färgen eller materialet kanske inte passar dig eller ja, något som inte riktigt får dig att hoppa av glädje - Kolla typsnittet, är det snyggt? Då kan du alltid använda dom så som jag gjort här :D
Sist men inte minst vill jag tipsa om kakservetter. Dom är väääääldigt bra att använda som masker för dom viker sig inte av vattenmängd, de gör tvärt om. Jag har lagt en hjärt-formad kakservett på ett papper här och mistat. Servetten låg kvar perfekt utan att liksom böja sig.
Så kakservetterna är alltså toppen, plus att de är väldigt fina att mista i brunt för att få det riktigt vintage ;)

I webshoppen:

Twinklings: HÄR - Scrolla ner till du hittar alla "Twinkling H2O" De säljs i paket om 6 burkar i 6 olika färger. Du får alltså 6 olika mister samtidigt som du får 6 olika skimrande vattenfärger som kan bli både transparenta eller täckande beroende på färgmängd.

MiniMister Sprayflaskor från Ranger: HÄR - Scrolla ner lite till du ser MiniMister. De säljs i 3-pack och är gjorda i hårdplast, väldigt bra kvalitet - De droppar, läcker inte när du sprayar utan du får ett väldigt jämnt resultat. 3 flaskor kostar 65:- och de är inte förbrukningsbara. Har du köpt dom så varar dom :)

Kakservetter: HÄR - Säljes i paket om 25 servetter med 5 olika format och storlekar. Kostar 21:-

Mycket nöje! Hoppas du blir lika beroende som jag ;)

2 kommentarer:

Linda sa...

Vilken bra beskrivning! jag som inte kan så mycket med mister och liknande blev klart sugen att pröva!

Caroline sa...

Vad kul! Måste dock varna att twinklings är beroendeframkallande ;)