måndag 31 maj 2010

Gammalt & Nytt

De där vesporna ser man överallt, var man än är i Italien. Lite som flakmopparna i somras i Bohuslän. Lite av en dröm att köra vespa i Italien.... och drömma bör man...

Än en gång har jag använt mig av papperna i Basic Greys Capella-paper pad. Som jag nämnde förra måndagen funkar det ju fint även till layouter :o) Inspirationen hittade jag i en av de där böckerna jag köpte hos Pia i butiken. Förlagan var en digi-scrap men det funkade ju fint att "omvandla" det till papper.

Även denna layouten "hittade" jag i en av böckerna. Kul utmaning och lite pilligt att få ihop fotona så att dom passade i cirkeln. Det runda pappret med scallop-kanten är från en julserie 2009.

/Christina

söndag 30 maj 2010

Två systrar

Denna söndag på självaste morsdag vill jag visa ett litet minialbum som jag har gjort om mina två små töser. Det är 13,5 x 10 cm stort. Jag har använt de underbara papprena från BoBunny - a gift of love. Allt material finns att köpa hos JP Hobby förutom dymobanden som jag skrivit en del av texten med. Minialbumet har jag satt ihop med min Bind-it-All, liknande wire finns att köpa i butiken.

Wellpappbiten som jag använt till framsidan har jag rivit loss från pizzakartongen som mina scrapsaker kom hem i.












Jag vill avsluta med att säga tusen tack till Pia och Design Teamet! Det har varit sååå roligt att få gästspela lite här oss er under majmånad!!

Tusen tack!
/ Helen♥

lördag 29 maj 2010

Papper från Advantus...


En ny serie med mönstrade papper har hittat till butiken. Serien kommer från Advantus och heter "On Holiday- The girl´s paperie". Det är en härlig serie i ganska ljusa och glada färger.

Här har jag använt ett av de mer diskreta papprena i serien som bas till min layout. Layouten är i storlek 8.5x11 tum. Jag har även tagit en remsa och gjort en vågad kant med min hörnstans. Som dekorationer har jag använt mig av tags som jag knutit ett band i och fäst på baksidan av pappret, jag har stansat ut några fjärilar ur samma papper för helhetsintrycket och så har jag använt mig av skelettblad, vita blommor och bling. Texten mormor är skriven med stickers från Basic Grey vid namn "Cappella".

/Catarina

En liten ask till svärmor...




Fick en ask i papp på scrapträffen och kände att jag ville göra något romantiskt med denna. Jag valde att använda ett splitter nytt papper från Pion Designs serie, skapade av självaste Pysselgumman, att klä askens sidor med. På askens sidor gjorde jag hål i pappret och sydde med ett smalt band. Ett blått band fick pryda lockets kant. Själva lockets ovansida valde jag att först färga med denna dyna för att sedan spraya med glitterspray. När det torkat la jag på ett ganska tjockt lager krackeleringslack. Efter torktid på detta fick dynan svepa över igen, på så vis fastnade det färg i sprickorna och framhävde dessa. Slutligen torkade jag bort den färg som inte hamnat i sprickorna. Två utklippta "vimplar" som jag stämplat med privata stämplar och chalkat kanterna på samt vita blommor, bling och ett utklippt frimärke, även det ur Pion Designs serie, fick dekorera asken.
Allt material utom stämplarna kommer från butiken.

Just denna kommer svärmor få i morsdagpresent med lite godis inuti!
/Catarina

fredag 28 maj 2010

Mors dag!

Ni har väl inte glömt att det är Mors dag på söndag? ;-)

Jag har funderat ett tag på att fixa till en söndrig termosmugg. Nu fick jag chansen att göra en annorlunda present till min älskade mamma...

Här är resultatet:


Här är hur jag gjorde:
Här är mim söndriga mugg. Jag har inte kunnat dela på alla delarna till muggen, så jag har scrappat på utsidan av muggen.

Efter detta tog jag ett kopieringspapper och ritade av muggen. Jag ritade sedan av mallen på ett scrap-papper. Efter detta dekorerade jag allt!



Jag klistrade sedan på mitt dekorerade papper på muggens utsida med en limpistol. Jag satte en extra sträng med limpistolen längs kanterna på pappert. Detta gjorde jag för att försegla pappert till muggen lite extra.

Jag lackade sedan hela muggen med ett hobbylack som ska hålla mot smuts och liknande. Givetvis kan man inte tvätta muggen, men att skölja av den inuti och torka utsidan med lätt fuktad trasa ska funka!

Materiallista: termomugg, papper och scalloped-cirkel från MakingMemories (Vine Flutter). Fjäril från Martha Stewart. Titel mamma med QK "Chick-a-dee" samt AdornIt mini alphabet. Hobbylack och chalks till bokstäverna.

torsdag 27 maj 2010

Foton från JP Scrappen!

Hoppas att ni alla har återhämtat er från en scrappig helg! :)
Tänkte visa er fotona från Scrappen, klicka för att förstora.

Här har vi Grillmästaren och hans sidekick ;) Stort tack till Rickard och Johannes som stod för matlagning och.... tältbygge.
På lördagen tittade solen fram framåt eftermiddagen och kvällen så det var härligt att äta middagen ute i kvällssolen.
Vad ska man säga? Scrappigt värre? Ryslig röra? Nä, rent ut sagt skitkul! *haha*
Annette Philip från Freja Skapargård kom på besök och visade deras nya papper, sååååå fina och härligt somriga! (Annette ser du på fotot längst ner till vänster på ovanstående foto-mix.)

Det blev maaaaaaaaaaassor av fina saker gjorda av tjejerna! Själv har jag fått en hel del inspiration efter en veckas lång scrapstopp :)

Tusen tack till alla som gjorde förra helgen så rolig och riktigt kreativ!

onsdag 26 maj 2010

5 petal flower - video tutorial!


På JP-scrappen i helgen gjorde vi en spontan make-n-take med denna lilla pappersblomma. Det var många som efterfrågade en beskrivning, så här kommer en liten instruktionsvideo på hur man går tillväga!



Har ni önskemål på ytterligare saker ni vill att vi visar så kontakta gärna Pia eller lämna en kommentar till detta inlägget.
Önskar er alla lycka till med era blommor, samt en fortsatt trevlig onsdagskväll! :-)
Kram //Anna

Mera manligt med Basic!

Härliga, ljuvliga Basic från Basic Grey!
Lite CS, en vit penna, en stämpel och vips så har du ett kort... ;0) Nej, riktigt så enkelt är det inte - men inte långt ifrån! :-)
En av de allra bästa sakerna med Basic är att man kan göra snygga insidor! Dessa papper är ju som gjorda att skriva på så varför inte utnyttja det?

Detta kortet är i stort sett likadant som det första - en annan grundfärg och andra stämplar - annars är det samma material!
Härliga alfabetsstämplar från Prima!!
Du hittar hela serien BASIC från Basic Grey HÄR!

Titta gärna in igen framåt kvällskvisten - då blir det filmtajm! :-)
Tills dess - ha en härlig onsdag!

tisdag 25 maj 2010

Basic Greys Basic-serie

Basic Grey har kommit ut med en ny serie papper som kallas BASIC. Basic i sin tur består av 3 underserier som heter Kraft (brunaktig), Manila (beige mot gul) och White (grå/beige). De är alla alldeles underbara och mycket användbara, man skulle kunna ha varenda ett som bas istället för cardstock eller kombinera dem med Bazzill Basics KRAFT papper som jag gjort på min översta layout. Till dem finns även bokstavsstickers, stämplar, labelstickers och papperspaket. Du hittar dem alla under Nyheter/åter i lager - v19 Basic Grey.

På den här layouten (skapad efter JP Skissen ) valde jag ett papper med matematiska figurer och formler eftersom fotot visar en av världens älsta väl bevarade aqueducter. Även filtboarden med sin bågform passade till fotot. Inte svårt att känna historiens vingslag.






Allt material JP Hobby:
Papper: Bazzill Basics Kraft , Basic Grey Basic
Bokstavsstickers: Basic Grey , Adornit, QKvinyl utskuren med Silhouette (Segovia 2009)
Dekorationer: Skelettblad, Basic Grey stickers, Filtboardstickers från Prima Voila
Övrigt: vingar utskurna i Vinyl (design Jennie), Chalk, edge scraper

Nästa layout är en enkel layout med fotot i fokus. De här papperna är verkligen så vackra att man kan kosta på sig en enkel och stilren layout med mycket "white space".






Allt material utom Gesso från JP Hobby:
Bokstavsstickers: Basic Grey
Övrigt: Pappersfil, vit penna, svart penna, röd penna, crackle accents, Gesso
Lita på att det kommer fler layouter med Basic Grey Basic-serie - en serie som kommer att vara en favorit länge - både från mig och de andra DT-medlemmarna.

måndag 24 maj 2010

Frejas Skapargård

Pia har fått in några alldeles nya svenska papper från Frejas Skapargård. Helt underbara och i härligt ljuvliga sommarfärger. Anette Philips kom och presenterade sina papper igår på JP Scrappen och jag hade gjort dom här korten som en del av presentationen. Enkla och stilrena!



Papperna som jag har använt mig av heter bland annat Rosamunda "Blå Blom","Ljus Blom" och Vitsippa "Ruta".
Jag har använt mig sparsamt av dekorationer. Lite rosor, rosenknoppar, Dear Lizzy-badges och Thickers-bokstäver, stämpel från Bildmålarna. Allt finns att köpa hos JP hobby!

söndag 23 maj 2010

BoBunny - a gift of love

Oj, vad veckorna går fort...det är redan söndag igen! Denna vecka har jag dekorerat en ram som jag fick av min kära mor för några år sedan. Den har legat undangömd i ett skåp i väntan på en bra idé...som nu äntligen kom!:) Jag älskar de färgglada papprena a gift of love från BoBunny och ville göra något alster med dem som jag alltid kan ha framme. Det blev denna tavla...

Det blev en liten kärleksförklaring till mina två döttrar och lyckan över att få vara mamma.


Jag tog bort glaset på ramen så att jag skulle få plats med lite tjockare dekorationer. Detta blinghjärta är sååå fint! Stämplarna som jag använt kommer från min privata samling av stämplar.


Det behövs inte så mycket...några fina papper och små dekorationer...



Kortet har min man tagit förra sommaren några dagar efter att jag precis hade blivit tvåbarnsmamma. Älskar detta foto för det är så mycket känslor inblandade...


Allt material kommer från JP Hobby förutom stämplarna och snöret som tavlan är uppsatt med.

Nästa söndag blir min sista bloggsöndag här i bloggen och då ska jag visa ett minialbum som jag har gjort av dessa papper från BoBunny.

Välkomna tillbaka då!

/ Helen♥

lördag 22 maj 2010

Nya papper är på väg in i butiken!


Här kommer ett kort gjort på de nya mönstrade papprena från Pysselgumman som precis kommit in till den fysiska butiken. Jag lovar att de snart finns även i webbutiken! Stilen på papprena är romantisk och lite gammaldax, jag tycker de passar utmärkt till högtider så som bröllop, examen, dop m.m. Färgerna är milda med ljust himmelsblått, mild rosa, beige, sandgult och någon fjäril finns med på sidorna!

Fortsatt trevlig scraphelg:)
Catarina


Bo Bunnys papper

Bo Bunnys papper är underbara. Härliga färgsprakande papper som passar utmärkt till vårens gröna bilder. Här har jag använt mig av ett stort foto samt några mindre. Till dessa valde jag då detta mönstrade papper ur serien och ett grönt cardstock som grund. Texten till bilderna har jag gömt under fotot på en tag som skymtar fram. Rubriken är dessa fina chipboardstickers från American Craft och datumet är skrivet med dessa från Basic Grey. Gröna bling får smycka layouten och så några fjärilar för att markera våren, just dessa är privata men utstansade i Bo Bunnypappret. Ett grönt band vid ena kanten för att mjuka upp layouten och så var en layout om våren klar...



/Catarina

fredag 21 maj 2010

Eggolicous!


Min systerdotter har en märklig passion för en liten tjej, hon bara älskar ÄGG! I påskas var det dags för äggmålning. Ganska snabbt insåg vi att hon absolut inte ville måla äggen, hon ville hellre äta upp dem!
De fina fjärilarna har jag tryck ut med en Martha Stewart-punch, tack till Petra!

Älskade BUS!

Vissa foto får en bara att längta till scrap-bordet, eller hur? Detta är mitt favvis-foto just nu på Felix.

Jag valde givetvis Sassafrass, älskar ju deras glada och livfulla papper! Denna gången ville jag satsa på detaljerna. Jag valde att klippa ut figurer ur olika SassaFrass-papper, använda stickers, stämpla figurer och använda dem på min LO.

En riktigt färgglad LO till min älskade BUS!

Materiallista: Papper, stickers och ugglor (stämplar) från SassaFrass. Luftballong (stämpel) från Reprint. Titel: AdornIt minialphabet och QK. Datum uttryckt med DYMO.